Τα μάτια του πλανήτη είναι στραμμένα στην Αγγλία μετά και το σοκαριστικό για πολλούς αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θέλει τη Βρετανία έξω απο την Ε.Ε. Η συζήτηση στην Ελλάδα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις σε πολλούς απο τους Έλληνες που ζουν ή σπουδάζουν εκεί

Ο Κοζανίτης Νίκος Ραχωβίτης, μάνατζερ εδώ κι ένα χρόνο στο Lewis School of English στο Σαουθάμπτον μίλησε για την επόμενη μέρα και το κλίμα που επικρατεί.

“Δεν βλέπω καμία διαφορά στην καθημερινότητά τους. Μπορεί να συζητούν για το τι έχει συμβεί, αλλά επειδή έχουν διαφορετική προσέγγιση, όλα συνεχίζουν κανονικά. Οι περισσότεροι είναι εν αναμονή για το τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην καθημερινή τους ζωή” λέει ο Νίκος Ραχωβίτης.

Στην ερώτηση για το αν ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα αυτό, ο Ν. Ραχωβίτης απαντάει “παρά το ότι τα γραφεία στοιχημάτων και οι δημοσκοπήσεις όλο αυτό το διάστημα ήταν υπέρ της παραμονής, η αίσθηση απο τον κόσμο ήταν διαφορετική μέχρι τη δολοφονία της βουλευτή Cox. Απο τη δολοφονία και μετά ο κόσμος θεώρησε ότι η παραμονή “παίρνει κεφάλι” και κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα. Το πρωί η χώρα ξύπνησε σε ένα άλλο καθεστώς”.

Στα social media υπάρχει μια ρητορική για το μήπως κάναμε λάθος, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν αλλάξει άποψη και είναι ιδιαίτερα συνειδητή η επιλογή τους αυτή, λέει ο Νίκος Ραχωβίτης, επισημαίνοντας ότι οι λόγοι δεν είναι μόνο η μετανάστευση και η ανεργία, ενώ πολλοί θεωρούν ότι η Ε.Ε. δεν θα κόψει τις επαφές με τη Βρετανία, αλλά θα βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης.

Τέλος σε ότι αφορά στις συνέπειες στους Έλληνες που ζουν στην Αγγλία ο Κοζανίτης μάνατζερ λέει ότι αυτοί που κινδυνεύουν και ανησυχούν είναι οι ανειδίκευτοι και όσοι θέλουν να πάνε στην Αγγλία, συμπληρώνοντας ότι “οι υψηλής εξειδίκευσης δεν κινδυνεύουν επ’ ουδενί”.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page