Η νέα εξόρμηση ξεκινά, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ύστερα από οδηγίες του Προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείες και τοπικά στελέχη, προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην στη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά). Όπως δηλώνουν στην Πειραιώς «οι “σαρωτικές” επισκέψεις στη βόρεια Ελλάδα είναι μόνο η αρχή, καθώς αντίστοιχο “σάρωμα” προετοιμάζει ο Γραμματέας του Κόμματος και Βουλευτής ΗρακλείουΛευτέρης Αυγενάκης σε όλη την επικράτεια».

Η επίσκεψη του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά τα στενά εθιμοτυπικά όρια μέσα στα οποία γίνονταν οι επισκέψεις αυτές στο παρελθόν. Ο Πρόεδρος και όλα τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, σε ΑΕΙ, ΤΕΙκαι ερευνητικά κέντρα, μονάδες καινοτομίας, νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς, εκπέμποντας το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας με τους πολίτες» και στην Βόρεια Ελλάδα.

Επισκέψεις κλιμακίων της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία

Πιο συγκεκριμένα, στην Καστοριά,τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τους Βουλευτές κ.κ.Χαράλαμπο Αθανασίου, Στέργιο Γιαννάκη και Γιώργο Στύλιο προγραμματίζει επισκέψεις στη ΓΕΟΚ Μήλων Καστοριάς, στο Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Καστοριά καθώς και το Γηροκομείο Καστοριάς και το Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας &Χρονίων Παθήσεων στο Άργος Ορεστικό.

Την ίδια μέρα, κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τους Βουλευτές κ.κ.Κώστα Γκιουλέκα, Κώστα Σκρέκα και Έλενα Ράπτη θα επισκεφθούν την Κοζάνη και πιο συγκεκριμένα την εταιρία «Κροκός Κοζάνης», τοΣυνεταιρισμό καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Βοίου,τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Παν. Δυτικής Μακεδονίας, το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότηταςτου Παν. Δυτικής Μακεδονίας και το Ορφανοτροφείο στο Πεντάλοφο Κοζάνης.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις κλιμακίου της ΝΔ στη Φλώρινα, αποτελούμενου από τους Βουλευτές κ.κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βασίλη Οικονόμου και Μαρία Αντωνίουστον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πρεσπών «Πελεκάνος», στην TottisFoods International και το Κτήμα «Άλφα». Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, στην επιχείρηση «Ξινό Νερό Φλώρινας», καθώς και στο Οικοτροφείο «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας».

Την ίδια μέρα κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από του Βουλευτές κ.κ. ΝίκοΠαναγιωτόπουλο, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Γιώργο Στύλιο θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο Κτήμα Μαρκόπουλου «Γρεβενιώτικη Γη», την Τυροκομική Μονάδα Φάρου Γεωργίου, την Κτηνοτροφική μονάδα «Κατσάλης», το Παράρτημα Γρεβενών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τη βιομηχανία εξόρυξης αργίλου ΓΕΟΕΛΛΑΣ καθώς και το Γηροκομείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Σύλλογος «Ελπίδα» και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Γρεβενών.

 

Στόχος είναι μέσα από τις επισκέψεις αυτές, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Η ΝΔ εκπέμπει το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα» με κορύφωση την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συντονιστές, Τομεάρχες, Βουλευτές, Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας και τον Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα που αφορούν το νέο statusquo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας,την Παιδεία και το ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία. Επίσης έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των γραμματειών σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.

Είναι η πρώτη φορά που στελέχη «πρώτης γραμμής» με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεφεύγουν από τα στενά όρια της επίσκεψης και ομιλίας του Προέδρου στην έκθεση και συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων με ευρύτερη θεματολογία και δράση σε όλη βόρεια Ελλάδα. Η παρουσία της ΝΔ τον τελευταίο καιρό, αναμφίβολα δείχνει ότι τα στελέχη της Πειραιώς προσανατολίζονται στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνία και τις ανάγκες της.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page