Στην ίδρυση του πρώτου γραφείου διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών στη Δυτική Μακεδονία, ενός δηλαδή film office με έδρα την Κοζάνη, προχωρά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης. Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης του γραφείου, με στόχο την επένδυση στη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή.

“Το υπουργείο έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και απόλυτα σύγχρονο σχέδιο για πρώτη φορά που αφορά στην ανάπτυξη των οπτικοακουστικών μέσων. Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών και των νομοθετημάτων που εκπονεί το υπουργείο, έγινε μια συνάντηση με τον υφυπουργό Λ. Κρέτσο, με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου film office με έδρα την Κοζάνη» λέει ο κ. Μουμουλίδης.
Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Αλ. Χαρίτσης ενέκρινε 5 εκ. ευρώ για τη δημιουργία των film office στη χώρα με το πρώτο να γίνεται στην Κοζάνη. Το γραφείο θα διευκολύνει τις κινηματογραφικές και όχι μόνο παραγωγές μέσω της τράπεζας οπτικοακουστικών δεδομένων με σημεία ενδιαφέροντος πόλεις, τοποθεσίες, μνημεία και άλλες πληροφορίες από τη Δυτική Μακεδονία, ώστε να κατευθύνει και να υποστηρίζει Έλληνες και ξένους παραγωγούς στο έργο τους.
Στο πλαίσιο αυτό θα προσκληθούν επαγγελματίες ξενοδόχοι, επιχειρηματίες εστίασης και όχι μόνο, ώστε να καταγραφούν και να συνδέονται οι παραγωγοί με τους τοπικούς επαγγελματίες.
«Το film office είναι ένα καθαρά αναπτυξιακό μέσο, αφού δημιουργεί κάποιες θέσεις εργασίες. Θα καταγραφεί ό,τι υπάρχει στο φυσικό περιβάλλον (λίμνες, βουνά, ιστορικές διαδρομές κλπ) και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή βάση δεδομένων, στην οποία θα απευθύνονται όλοι οι δημιουργοί και οι εταιρείες παραγωγής που ενδιαφέρονται για τη Δυτική Μακεδονία» εξηγεί ο Θέμης Μουμουλίδης.
Σύμφωνα με το βουλευτή και σκηνοθέτη τρία υπουργεία συζητούν και σχεδιάζουν αυτή τη στιγμή και το ενδεχόμενο δημιουργίας στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. «Συζητάμε τη δημιουργία κινηματογραφικών υποδομών, κάτι που θεωρώ απολύτως εφικτό και εφόσον το επιτύχουμε σε συνεργασία και με το υπουργείο Παιδείας, η περιοχή θα έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης σε ένα συγκεκριμένο τομέα» καταλήγει ο κ. Μουμουλίδης.