36 χρόνια “Ο Χρόνος”: Κύκλοι κλείνουν, κύκλοι ανοίγουν

3 Min Read

 

Η 27η Οκτωβρίου είναι μια σημαντική μέρα για το “Χρόνο”, καθώς μας θυμίζει απο που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε και που θέλουμε να πάμε. Ήταν στις 27 Οκτωβρίου του 1980, όταν ο Νίκος Κωσταρέλλας, πραγματικός ιδεολόγος της δημοσιογραφίας και μαχητής της ζωής, έβγαλε το πρώτο φύλλο του “Χρόνου”, υπογράφοντας ένα συμβόλαιο που τίμησε απαρέγκλιτα και με μεγάλο προσωπικό τίμημα για 36 ολόκληρα χρόνια, μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, που παρέδωσε τη σκυτάλη αυτού του συναρπαστικού καθημερινού εγχειρήματος και πνευματικού του παιδιού στη φυσική του συνέχεια, δηλαδή στα παιδιά του. Μια τέτοια κληρονομιά που σου παραδίδεται εν ζωή είναι διπλά βαριά.

- Advertisement -

Απο το Μάιο, λοιπόν, του 2016 ο “Χρόνος” συνεχίζει με διαφορετική ιδιοκτησία, αλλά με τις ίδιες πάντα αρχές. Προχωρά, έχοντας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις που πηγάζουν απο τις συμπυκνωμένες χρονικά αλλαγές, που έρχονται ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στην τεχνολογία, στην πολιτική και στην οικονομία.

Το επάγγελμα του “εφημεριδά” είναι μια ιστορία αναμέτρησης με το χρόνο και την άδεια σελίδα, που σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο διαδίκτυο, πρέπει να γεμίζει με περιεχόμενο με ουσία και ονοματεπώνυμο.

Είναι μια ιστορία συνεργατικής προσπάθειας πολλών ανθρώπων που βάζουν κάθε μέρα την ψυχή τους για να κάνουν το καλύτερο. Για εμάς η ομάδα αυτή είναι ο Σωκράτης,  η Κατερίνα, ο Νίκος, ο Δημήτρης, ο Μιχάλης και όλοι οι άνθρωποι μας που μας αγαπούν και μας τιμούν με τον τρόπο τους.

Ο “Χρόνος” θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν οι αναγνώστες του, παραδοσιακοί ή συμβατικοί, χαλαροί ή πιο φανατικοί, απο αυτούς που δεν διστάζουν να πάρουν τηλέφωνο, αν αργήσει λίγο η παράδοσή της εφημερίδας. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς θέλουμε μαζί μας.

Μεγαλώνουμε και ανοίγουμε τα φτερά μας, μέσα απο τη διαδικτυακή μας παρουσία (www.xronos-kozanis.gr), αλλά και μέσα απο ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας που πλέον προσφέρουμε και θα χαρούμε να σας παρουσιάσουμε στο νέο μας γραφείο στην Ολυμπίου Γεωργάκη 1 ή στο τυπογραφείο- γραφείο στα Κοίλα.

Η πορεία θα δείξει αν μας αντέξει το σκοινί. Εμείς, πάντως, σας δίνουμε το λόγο μας ότι θα το προσπαθήσουμε με εντιμότητα και αφοσίωση, όπως κάνουμε 36 χρόνια τώρα.

Για την ομάδα του “Χρόνου”

Ο εκδότης

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση