3ο Book Festival στην Κοζάνη

3 Min Read

Μια εκδήλωση που γίνεται θεσμός

Με πολλές δράσεις, ζωντάνια, άρωμα νεολαίας και φυσικά πολύ βιβλίο, ολοκήρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου στην Κοζάνη το 3ο Book Festival. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και τείνει να γίνει θεσμός με στόχο την ανάδειξη του βιβλίου και την προβολή τοπικών συγγραφέων.

- Advertisement -

Το φετινό φεστιβάλ παρουσίασαν δύο μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου της Κοζάνης, τους οποίους έχουμε γνωρίσει μέσα από τις σελίδες του «Χρόνου». Η Δέσποινα Τριανταφυλλίδου και ο Οδυσσέας Χατζής, ταξίδεψαν το κοινό στον ατελείωτο κόσμο της γνώσης δείχνοντας πως το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό. Τα παιδιά «έκλεψαν» την παράσταση και περπάτησαν σε νέα μονοπάτια. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις τοπικών συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορες δράσεις για παιδιά. Μετά την δύση του ηλίου η Μικτή Χορωδία Κοζάνης υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Βέττα ολοκλήρωσε για φέτος την διοργάνωση.

 Το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης συμμετείχε με δύο ξεχωριστά projects με υπεύθυνους καθηγητές τους  Γιώργο Δελιόπουλο και Γιώργο Πελεκούδα. Στη διοργάνωση συμμετείχαν και το 4ο ΓΕΛ και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Οι λιλιπούτιοι μαθητές του 19ου ΝηπιαγωγείοΥ, με την κ. Ελισάβετ Στεφανίδου παρουσίασαν διάφορες ζωγραφιές από έναν όμορφο κόσμο και διασκέδασαν με το «Αστερίας και Φουρφουρία και το ανεμοδούρι» – εργαστήριο δημιουργικής γραφής της Ελένης Γκόρα, καθώς και το περιβαλλοντικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Kozani 2030» από το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE.

Οι τοπικοί συγγραφείς που παρουσιάστηκαν ήταν οι Γιώργος Δελιόπουλος, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Εύα Αραμπατζή, Ολυμπία Τσικαρδάνη, Γιώργος Σιώμου, Ελένη Νάτση, Ελένη Γκόρα, και Αγγελική Τανίδου.

Τα βιβλία που παρουσιάστηκαν ήταν: «Ακαδημία Διαλεκτικών Νόησις –  Γνωριμία με τις Πανανθρώπινες Αξίες της Ελληνικής Φιλοσοφίας και την Τέχνη του Ευ Ζην”, από τη συντοπίτισσα μας Αρσινόη Δεληγιάννη και την Τελέσιλλα Χατζοπούλου. «Οι Θεοί του καταραμένου δέντρου- Μονοπάτια» του συντοπίτη μας Κοσμά Χατζηιωαννίδη,  από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και το  «Σπάσιμο» του Τάσου Παπαναστασίου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τέλος, παρουσιάστηκε το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, του Μικρασιατικού Συλλόγου Κοζάνης, από τις κυρίες Θεοδώρα Μαστρανέστη και Νεκταρία Σπυρίδου. Ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν καλλιτεχνήματα από την κ. Δέσποινα Πατσώνα και το παρόν έδωσε και η Ακαδημία Διαλεκτικών Νόησις.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση