7ο Party Νεολαίας στον Πεντάλοφο στις 11 Αυγούστου

3 Min Read

Στόχος η γνωριμία του κοινού με τις ομορφιές του Πενταλόφου και του Βυθού στο Βόϊο

Για την προβολή του τόπου τους, το Πενταλόφου και του Βυθού, δυο πανέμορφων χωριών του Βοίου, προσπαθούν οι νέοι της περιοχής, που διοργανώνουν φέτος για 7η χρονιά το «Πάρτι Νεολαίας» την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων το γήπεδο του Καρούτειου Γυμνασίου Πενταλόφου, στο οποίο θα γίνει το μεγάλο πάρτι με πολύ μουσική και κέφι με μοναδική θέα για τους επισκέπτες το δάσος στο όρος Ρουμάνι που παραπέμπει σε δρόμους της φαντασίας και του παραμυθιού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται ασταμάτητα από το 2014 με το αναγκαστικό διάλειμμα των δυο ετών λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο οι νέοι – μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Πενταλόφου – Βυθού, προετοιμάστηκαν καλύτερα αυτά τα δυο χρόνια και φέτος φιλοδοξούν το πάρτι πολύ περισσότερο κόσμο.

«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον τόπο μας! Ένας τόπος όμορφος, με ιστορία και ευκαιρίες για πολλές δραστηριότητες. Θέλουμε να έρχονται επισκέπτες όλον το χρόνο και να γνωρίσουν τις ομορφιές που προσφέρει η φύση» είπε στο «Χ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Πενταλόφου και Βυθού Πέτρος Τζιαμπίρης. Ο ίδιος τόνισε πως «ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όπως φαίνεται από την δραστηριότητα και την απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική από δύο DJ και live μουσική από το συγκρότημα «Banda en Topica» με βαλκανικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς και πολλές διασκευές.

«Έχουμε προγραμματίσει την αναχώρηση ενός λεωφορείου από την Κοζάνη στις 9 το βράδυ της 11ης Αυγούστου ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο με δωρεάν μετακίνηση. Η επιστροφή θα γίνει στις 5 το ξημέρωμα από τον Πεντάλοφο. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και από την Καστοριά θα γίνει το ίδιο και από εκεί. Το λεωφορείο θα περάσει από Νεάπολη, Σιάτιστα και Τσοτύλι για να μεταφέρει δωρεάν κόσμο που θα θέλει να συμμετάσχει στο πάρτι» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Πενταλόφου και Βυθού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Πενταλόφου – Βυθού ιδρύθηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2020 με στόχο να προωθήσει την ιστορία και τις ομορφιές της περιοχής και να αναλάβει δράσεις ανάπτυξης των δύο χωριών. «Η ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου, μας δίνει τη δυνατότητα να επεκταθούμε περαιτέρω και να έχουμε κατοχυρωμένες όλες τις δράσεις μας», πρόσθεσε κ. Τζιαμπίρης. Επιπλέον προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την γνωριμία με τον τόπο όπως ορειβασία, τουρνουά μπάσκετ, πεζοπορία, εκδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Πληροφορίες για τον Σύλλογο και την διοργάνωση μπορεί κάποιος να βρει στο Facebook (Σύλλογος Νεολαίας Πενταλόφου – Βυθού) και στο Instagram (neolaia_pentalofou_vithou).

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση