Σε αυτή την υπόθεση του τόσον αγρίως δολοφονημένου 7ρονου αγοριού στην Κυψέλη, κάποιος επιτελούς βάζει “τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων”. Και ειναι το “Χαμόγελο του παιδιού”. Διότι στην υπόθεση αυτή τα ευκόλως ορατά τέρατα ειναι η “μητέρα” του παιδιού και ο εραστής της. Αλλά πέραν αυτών υπάρχουν πολλοί συνένοχοι. Τους οποίους δεν πρόκειται να δικάσει κανείς. Ένοχοι για το ότι δεν έσωσαν το παιδί από τα χεριά του “σατανικού ζεύγους”, αν και είχαν ήδη λάβει σήματα κινδύνου.
Όλοι αυτοί, από τους απλούς γείτονες, που άκουγαν τις οιμωγές των δυο παιδιών από τα βασανιστήρια που υφίσταντο, αλλά ακολούθησαν την τακτική “δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μπερδεύομαι”, ως τους “αρμοδίους”, που έφθασαν στα χέρια τους καταγγελίες, αλλά αλληθώρισαν, αδιαφόρησαν, δεν δικαιούνται τώρα να …αγανακτούν οψίμως για το χαμένο αγγελούδι. Τα γεγονότα, όπως τα παραθέτει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ειναι αμείλικτα:
- 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση.
- 17 Μαΐου 2018 ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το παιδί είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες.
- 27 Ιουνίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
- Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τί ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού;
- Ενώ έγιναν πολλές ενημερώσεις και ενέργειες για την προστασία των παιδιών φαίνεται ότι το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.
Αυτό ειναι το μέγα πρόβλημα. Ότι οι άνθρωποι που αποτελούν το “σύστημα”, που ειναι ταγμένοι να επαγρυπνούν για την προστασία των παιδιών από την ενδοοικογενειακή βια -διορισμένοι και αμειβόμενοι για τον σκοπό αυτό- απλώς …αρχειοθετούν αναφορές και καταγγελίες ως μια βαρετή γραφειοκρατική διαδικασία. Και κανείς δεν πρόκειται να τους ελέγξει, ούτε, πολύ περισσότερο, να τους διώξει ως ακατάλληλους και επικίνδυνους.
Ποιος θα τολμήσει να αλλάξει αυτό το “σύστημα” που, εγκληματικώς, “δεν ανταποκρίνεται” κ. Πρόεδρε;