Η παλιά ντουντούκα που λέγεται πια αλγόριθμος

1 Min Read

Ανακοινώθηκε πριν μερικές ώρες η είδηση ότι ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ, κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της δημοφιλούς πλατφόρμας Twitter έναντι 44 δις δολαρίων.

Μάλιστα, με tweet του ανέφερε πως «η ελευθερία του λόγου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου ζωτικά ζητήματα για το μέλλον της ανθρωπότητας συζητιούνται». Eξέφρασε, δε, την πρόθεσή του να κάνει το Twitter καλύτερο, δίνοντάς του νέα χαρακτηριστικά, μετατρέποντας τους αλγορίθμους σε ανοιχτού κώδικα, νικώντας τα προγράμματα που εκτελούν αυτοματοποιημένες εργασίες, γνωστά και ως bots, κλπ.

- Advertisement -

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ ανοίγει, ή καλύτερα εντείνει, μια συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει και σχετίζεται αφενός με την δύναμη που έχουν αποκτήσει οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αφετέρου την επιθυμία των νέων μεγιστάνων να αποκτούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί των παραδοσιακών μίντια, ως οχήματα για την επιβολή τους στο δημόσιο διάλογο.

Ωστόσο, στην καινούργια πλατεία του χωριού, που είναι ψηφιακή, κάποια πράγματα παραμένουν τα ίδια, όπως το ότι όποιος έχει λεφτά αγοράζει το μέσο για να κάνει τη φωνή του να ακούγεται δυνατότερα. Απλά η παλιά ντουντούκα λέγεται πια αλγόριθμος.

Μοιραστείτε την είδηση