Με αρκετό κόσμο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 112η επέτειο της μάχης των Λαζαράδων

1 Min Read

Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 112η επέτειο της Μάχης των Λαζαράδων, τιμώντας τους αγωνιστές που έπεσαν για την ελευθερία. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λύσανδρος Μεταξάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, καθώς και η ηγεσία του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 08:00 με την έπαρση της σημαίας και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαζαράδων. Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία στις 10:30 και η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στην πλατεία Λαζαράδων στις 10:45, με τον πανηγυρικό λόγο να εκφωνείται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Τρανοβάλτου, Αποστόλη Πραματά.

- Advertisement -

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το πέρας του εθμοτυπικού μέρους, για πρώτη φορά, ακολούθησε η παρέλαση με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου Τρανοβάλτου, καθώς και των μελών του ΚΑΠΗ Σερβίων και του ΚΑΠΗ Πλατανορρεύματος, οι οποίοι στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και την ενότητα του τόπου μας, αναδεικνύοντας τις αξίες που μας ενώνουν.

Μοιραστείτε την είδηση