Αντιπαράθεση για το έργο σήμανσης των Σημείων Μαχών στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Κατηγορίες για οικειοποίηση σχεδιασμού της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το έργο «Ανάδειξη και Δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των Σημείων Μαχών της Δυτικής Μακεδονίας», με αφορμή ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου από συνδυασμό της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της παράταξης «Πορεία Δημιουργίας» του Γιώργου Κασαπίδη, διατυπώνονται αιτιάσεις σε βάρος της νυν Περιφερειακής Αρχής, ότι παρουσιάζει ως δικό της σχεδιασμό δράσεις που είχαν ήδη σχεδιαστεί και ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα από την προηγούμενη διοίκηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και δεν αποτελεί νέα πρωτοβουλία. Ο συνδυασμός κάνει λόγο για «συνειδητή επιλογή» οικειοποίησης έργων που ήταν ήδη δρομολογημένα, υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή δεν είναι μεμονωμένη αλλά εντάσσεται σε ευρύτερη τακτική.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κάθε Περιφερειακή Αρχή οφείλει να συνεχίζει παρεμβάσεις που κρίνει ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο διατυπώνεται η θέση ότι η παρουσίαση ήδη ενταγμένων έργων ως νέο αναπτυξιακό όραμα της σημερινής διοίκησης δεν είναι θεμιτή. Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνεται κριτική για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και ζητείται η επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, με υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών.

Το έργο της ενιαίας σήμανσης των Σημείων Μαχών αφορά την ανάδειξη ιστορικών τοποθεσιών της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη βελτίωση της πληροφόρησης και την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της περιοχής. Η εξέλιξή του αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του συνεχίζεται.

Μοιραστείτε την είδηση