Αυτοί που πετυχαίνουν

2 Min Read

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν αυτούς που πετυχαίνουν κι αυτούς που αποτυγχάνουν. Ποιες είναι δηλαδή οι αναγκαίες συνθήκες για την επιτυχία. Κατέληξα σε μερικές απο τις πιο βασικές ικανότητες που συναντάς στους πετυχημένους ανθρώπους.
Η προσαρμοστικότητα είναι το νούμερο ένα. Να μπορείς δηλαδή να ανταποκριθείς στις συνθήκες που δημιουργούνται. Να μην κλαις γι’ αυτά που είχες κι έχασες, αλλά να μπορείς να προσαρμοστείς, να επιβιώσεις και να περάσεις καλά με αυτά που έχεις.
Η αποφασιστικότητα είναι το δεύτερο. Να έχεις τα κότσια να παρατήσεις τη δουλειά που τόσο σιχαίνεσαι και για την οποία παραπονιέσαι καθημερινά. Να αφήσεις τον τόπο σου, την οικογένεια και τους φίλους σου, όταν πλέον η κατάσταση, για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν σε σηκώνει. Δεν είναι εύκολο, είναι, όμως, απαραίτητο.  Στον αντίποδα είναι η αναβλητικότητα. Αυτό που όλο λες ότι θα κάνεις κάτι και στο τέλος δεν κάνεις τίποτα.
Πίσω, όμως, απο αυτά τα δύο μια λέξη κρύβεται κι αυτή είναι η αυτοπεποίθηση. Το να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου. Εξάλλου, η αρχή είναι δύσκολη και όλοι ξέρουμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όταν ξεκινήσεις κάτι και κάνεις το πρώτο βήμα, τα υπόλοιπα έρχονται. Αρκεί να γίνει το πρώτο που θα φέρει τα υπόλοιπα.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση