Αρνείται τα περί υποβάθμισης του Μαμάτσειου ο Υπουργός Υγείας

4 Min Read

Τη διαβεβαίωση ότι το Μαμάτσειο Νοσοκομείο δεν υποβαθμίζεται έδωσε σήμερα από την πόλη μας, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε σειρά επαφών για τα θέματα υγείας, αλλά και εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη της περιοχής, μετά και τις αναφορές του Υπουργού πριν λίγες μέρες πως το Μποδοσάκειο θα είναι το «νοσοκομείο αναφοράς» της περιοχής.

- Advertisement -

Ο κ. Γεωργιάδης τροποποίησε την προηγούμενη δήλωσή του, σημειώνοντας πως εννοούσε το ενδεχόμενο μετατροπής του Μποδοσάκειου σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κατεύθυνσης κονδυλίων και μάλιστα πρόσθεσε πως η περιοχή θα πρέπει να αποφασίσει αν αυτό είναι κάτι το οποίο θέλει.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε στην πόλη της Κοζάνης όπου είχε σειρά επαφών ενώ συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη, το βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώργο Δακή, το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μποτζατζίδη κ.α.

Αρχικά επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο στη Μητρόπολη και μαζί μετέβησαν στο Τιάλειο Γηροκομείο, όπου είδαν τις εργασίες επέκτασης, που έχουν γίνει.

Αμέσως μετά μετέβη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, όπου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης ήταν μια οφειλόμενη επίσκεψη, καθώς πριν λίγο καιρό είχε βρεθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Ο Υπουργός ανέφερε πως το θέμα της ΜΕΘ του Μαμάτσειου έχει λυθεί. Κατά την επίσκεψή του δεν παρέλειψε να συγχαρεί το προσωπικό της ΜΕΘ που κατάφερε να σώσει το 16χρονο που διακομίστηκε εκεί τη Μ. Τετάρτη έχοντας καταναλώσει αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτου.

«Εδώ στο Μαμάτσειο εκτελούμε ταυτόχρονα δύο έργα. Τη νέα πτέρυγα, που θα παραδοθεί εντός του έτους και τα έργα για τα ΤΕΠ (τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) , που θα γίνουν ολοκαίνουρια και πλήρως λειτουργικά. Είμαι χαρούμενος γιατί το Νοσοκομείο έχει επαρκές προσωπικό, στις προσλήψεις έχει θετικό πρόσημο και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

Αναφορικά με το τι σημαίνει πως το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο θα είναι νοσοκομείο αναφοράς, τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει υποβάθμιση του Μαμάτσειου καθώς είναι διαφορετικοί ρόλοι. «Οι δυνατότητες των δύο νοσοκομείων είναι διαφορετικές καθώς και οι ρόλοι τους».

Αξίζει να σημειώσουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα τον προβληματισμό του στον Υπουργό εξέφρασε από πλευράς Δήμου Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαποστόλου, υπογραμμίζοντας πως “δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν αλλά μεταφέρουμε τους προβληματισμούς των πολιτών για τις δομές υγείας με αφορμή τη δήλωση για το νοσοκομείο αναφοράς. Θα έχουμε μια ΜΕΘ ή δύο; θα συνεχίσει να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο το Μαμάτσειο. Αυτό που ζητάμε είναι να μας ενημερώσετε και να σας πούμε και εμείς τις απόψεις σας”.

Εκεί ο Υπουργός απάντησε πως παρεξηγήθηκε η φράση του για “νοσοκομείο αναφοράς” ενώ στην πραγματικότητα εννοούσε “τριτοβάθμιο”. ” Αν θέλουμε να φτιάξουμε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία μόνο το Μποδοσάκειο μπορεί να είναι καθώς ο χώρος του το επιτρέπει. Αν πάλι δεν θέλετε τριτοβάθμιο νοσοκομείο και μας πείτε οι πόροι να πάνε σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και αν μας τύχει περιστατικό σοβαρό να τον στέλνουμε σε μια άλλη περιοχή, είναι μια εναλλακτική”.

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέχεια μετέβη στην Περιφέρεια όπου έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμανατίδης δήλωσε ικανοποιημένος από όσα ακούστηκαν από τον Υπουργό. “Είπαμε τις σκέψεις μας, είπαμε ότι χρειάζεται μια συζήτηση από τα κάτω για την επικαιροποίηση του υγειονομικού χάρτη και με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση….Ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση”.

Μοιραστείτε την είδηση