Αλέξης Γεωργούλης: Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουμε ενδιαφέρον για την κοινωνία, γι’ αυτό και ασχολήθηκα με την πολιτική

4 Min Read

Συνέντευξη στο www.kozani.tv και στις «Θέσεις και Αντιθέσεις» έδωσε ο νέος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο κ. Γεωργούλης μίλησε στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη για τις προτεραιότητες στη νέα θητεία, για το αν έχει αλλάξει η ζωή του, αλλά και για τη συμμετοχή του στις Επιτροπές Πολιτισμού και Αναφορών.
κ. Γεωργούλη έχει αλλάξει η ζωή σας;
Η ζωή μου έχει αλλάξει ως προς το πώς βλέπω και ζω τα πράγματα στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν έχει αλλάξει ως προς το ότι έχει να κάνει πάλι με πολλά ταξίδια, με το να μην στέκομαι ποτέ σε μια θέση, να έχω να συναναστραφώ πολύ κόσμο. Τώρα όλο αυτό αποκτά ένα πιο πολιτικό χαρακτήρα.
Πως το αποφασίσετε να κατέβετε στις ευρωεκλογές;
Το 2014 ήμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας με Δήμαρχο τον κ. Τζανακούλη της ΝΔ. Το τελευταίο διάστημα βρήκα στο ΣΥΡΙΖΑ έναν χώρο που έμοιαζε πολύ με μένα, ταυτίστηκα σε πολλά σημεία με τη φιλοσοφία του, γιατί και η δική μου φιλοσοφία είναι κοινωνική. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουμε ενδιαφέρον για την κοινωνία. Έτσι και πήρα την απόφαση να συμμετέχω.
Σε ποιες επιτροπές συμμετέχετε;
Είμαι στην Επιτροπή πολιτισμού, την οποία παρακολουθώ στενά και στη δεύτερη που είμαι αναπληρωματικό μέλος και είναι η Αναφορών. Η Επιτροπή πολιτισμού έχει μέσα στα θέματά της τον αθλητισμό και την παιδεία.


Ποιο είναι το θέμα που σας ενδιαφέρει να «τρέξετε»;
Αυτό που έχει κάποιος στην Ευρωβουλή ως υποχρέωση, είναι να εξετάζει τα νομοθετήματα και να τα ψηφίζει. Δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει καινούργια πράγματα. Τα θέματα που με αφορούν είναι γύρω από τον πολιτισμό. Μια πρόταση δική μου αφορά στα αρχαία θέατρα, τα οποία είναι κατά βάση αρχαιοελληνικά. Περιλαμβάνει το να τα χαρτογραφήσουμε, να τα ψηφιοποιήσουμε και να υπάρξει δικτύωση αλλά και μια πανευρωπαϊκή οργάνωση που θα αξιοποιεί τα θέατρα αυτά για παραστάσεις. Το να μπουν κάτω από μια ομπρέλα είναι πολύ σημαντικό. Γιατί όχι να κάνουμε κι ένα φεστιβάλ πανευρωπαϊκό.
Θέλετε να δουλέψετε ως ηθοποιός κατά τη διάρκεια της θητείας σας;
Αν είναι να κάνω κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μόνο σε αυτή την περίπτωση.
Θα δει ο κόσμος έναν άλλο Αλέξη Γεωργούλη από αυτόν που έχει συνηθίσει;
Προσπαθώ να βρω το δρόμο μου και την ισορροπία μου σε όλα αυτά. Δεν θα δείτε έναν άλλο άνθρωπο. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός, που είμαι τώρα, θα εξελιχθεί. Η εμπειρία μου αυτή θα μου αλλάξει τη φιλοσοφία, θα μου δώσει νέα στοιχεία κι ελπίζω ότι όλη αυτή η τριβή θα φέρει ένα άλλο αποτέλεσμα και θα είναι για το συμφέρον του κόσμου.
Τι μηνύματα λάβατε από τον κόσμο;
Προφανώς κατά την προεκλογική περίοδο έρχονται κοντά σου άνθρωποι που σε γουστάρουν. Υπάρχουν κι αυτοί που σου λένε τι θέλεις να μπλέξεις με όλα αυτά. Εμείς σε θέλουμε στο θέατρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του. Το ισοζύγιο από την προεκλογική περίοδο είναι μάλλον θετικό για μένα.

- Advertisement -

Μοιραστείτε την είδηση