Αν ακολουθεί τον Καμμένο, τι εισπράττει;

3 Min Read

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάμει λαμπρές σπουδές. Αλλ’ ενίοτε, πέραν των επιστημονικών γνώσεων, για να καταλάβει κανείς την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, χρειάζεται να καταφεύγει και στην λαϊκή σοφία. Ιδίως όταν έχει να κάνει με δεξιοτέχνες των κυβιστήσεων, όπως είναι ο σημερινός πρωθυπουργός αλλά και το πιστό και «έντιμο» συνεταιράκι του ο Καμμένος. Και η λαϊκή σοφία προειδοποιεί ότι «όποιος ακόλουθη τον γάιδαρο, εισπράττει τις πορδές του». Ε, κάτι ανάλογο εισπράττει και όποιος ακολουθεί τις κωλοτούμπες του Καμμένου.
Είναι δυνατόν να πίστεψε ποτέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι ο Καμμένος θα του δώσει πράγματι την ευκαιρία να διεμβολίσει την κυβέρνηση, επειδή θα ήταν «σκληρός» και «ανυποχώρητος» ως «Μακεδονομάχος»; Να χαράζει την δίκη του γραμμή, βάσει μιας τέτοιας προοπτικής; Να εξαρτά την ψήφο του κόμματος του, επί του θέματος, από την προσδοκία ότι τάχα ο Πάνος θα εκτροχιάσει, παίζοντας το τραινάκι με τον «μικρό Αλέξη», τον κυβερνητικό συρμό, παρασύροντας εαυτόν έκτος εξουσίας;
Ελπίζω, τώρα πια, μετά την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, οι δηλώσεις του Καμμένου, να διαλύσουν οποιεσδήποτε αυταπάτες έτρεφαν, στην οδό Πειραιώς, περί του τι θα επιλέξει. Αν δηλαδή θα θύσει το «μακεδονικό» πάνω από την καρέκλα την δίκη του και των βουλευτών του. Διότι τώρα ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η πρώτιστη και μέγιστη πολιτική του επιλογή: Να μη χάσει τα οφίκια. Να μείνει, ως την τελευταία ημέρα της κοινοβουλευτικής θητείας αυτής της κυβέρνησης, κολλημένος στην καρέκλα του «στρατάρχη».
Δυστυχώς, οι αυταπάτες, ως καθοριστικός παράγοντας στην χάραξη της πολιτικής τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Από τότε που ήταν αρχηγός ο Σαμαράς και υπεύθυνος επικοινωνίας ο Μουρούτης. Και εξέπεμπαν προς τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τους οπαδούς του κόμματος τους, την, προφανώς παρηγορητική για τους ίδιους, εκτίμηση, ότι ο βιος αυτής της κυβέρνησης θα είναι σύντομος. Ότι θα είναι μια ολιγόμηνη «αριστερή παρένθεση». Ένα λάθος για το οποίο τους προειδοποιούσε, η μικρή αυτή στήλη, από τις 10 Φεβρουαρίου του 2015.
Τότε δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτήν την κυβέρνηση την χρειάζονταν, ως τον καλύτερο διεκπεραιωτή των επιταγών τους, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Και ότι, επιπλέον, οι Τσίπρας και Καμμένος δεν θα ορρωδούσαν ενώπιων οιασδήποτε κωλοτούμπας, για να «γαντζωθούν» στην εξουσία. Ούτε τώρα το καταλαβαίνουν;
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση