Αναφορές για εμφάνιση φιδιών στην Κοζάνη

1 Min Read

Μεγάλη προσοχή απαιτείται από όσους επιλέγουν να περπατούν στα περιαστικά μονοπάτια της Κοζάνης, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για την εμφάνιση φιδιών. Χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις εμφάνισης στον Αηλιά και στον Άγιο Θωμά.

Φαίνεται μάλιστα πως η αύξηση στις εμφανίσεις φιδιών εντός αστικού ιστού είναι κάτι που είναι συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ο Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος – ερπετολόγους του πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ  ανέφερε ότι το φαινόμενο με την εμφάνιση φιδιών σε σπίτια και αυλές θα περιοριστεί στα τέλη Ιουνίου.

«Γυρίζουν και ψάχνουν δύο πράγματα: Τροφή όπως ποντίκια, έντομα και μικρά ζώα και ήλιο. Όσο αναζητούν αυτά δε μένουν σταθερά σε ένα σημείο» σημείωσε ο κ. Λυμπεράκης.

«Τα φίδια εμφανίζονται από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μετά θα βλέπουμε λιγότερο» ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο επιστήμονας εξηγώντας ότι η συχνή παρουσία τους κοντά σε κόσμο δικαιολογείται γιατί αυτή την περίοδο είναι η εποχή ζευγαρώματος.

«Όταν ζεστάνει ο καιρός θα μειωθεί η δραστηριότητά τους» πρόσθεσε ο βιολόγος – ερπετολόγος καθησυχάζοντάς μας με αυτό τον τρόπο.

 

Καλοκαίρι και τσιμπήματα φιδιών: Τι πρέπει να προσέχετε

Μοιραστείτε την είδηση