Αναζητά επενδυτές στην μεγάλη επένδυση σε φωτοβολταϊκά ο ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας- Παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες

3 Min Read

Της Αργυρώς Ξανθοπούλου

Στην προώθηση και στην δημιουργία μιας μεγάλης ενεργειακής κοινότητας στην Δυτική Μακεδονία αποσκοπεί ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών της περιοχής ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε ένα ελκυστικό και φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι των νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.

- Advertisement -

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών ύψους 600 χιλιάδων ευρώ στην οποία μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει με ελάχιστη συνεισφορά 5.000 ευρώ. Όπως παρουσίασαν τα μέλη του ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, η εγγυημένη τιμή για τα επόμενα 20 χρόνια και η αυξημένη εγγυημένη τιμή κατά 10% είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα που καταστούν την επένδυση ελκυστική.

 

O Πρόεδρος του ΣΕΦΠΕ Αντώνης Σιαμπανόπουλος

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις ενεργειακές κοινότητες που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μας δημιουργώντας ένα συνεργατικό σχήμα μικρών επενδυτών –  δημοτών της τοπικής μας κοινωνίας για να αναπτύξουμε σε μια δημοτική έκταση περίπου 2000 στρεμμάτων τουλάχιστον έξι ενεργειακές κοινότητες ισχύος 1 Μεγαβάτ η καθεμιά», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΦΠΕ Αντώνης Σιαμπανόπουλος, καλώντας τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ενεργειακά και στα φωτοβολταϊκά πάρκα που δημιουργούνται.

«Η βίαιη απολιγνιτοποίηση προκαλεί απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και τραγική μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων φέρνει πίσω σημαντικό μέρος του ΑΕΠ που χάνεται όπως επίσης και κάποιες θέσεις εργασίας. Λέμε ναι στα φωτοβολταϊκά αλλά με την συμμετοχή της κοινωνίας. Αποτελεί ηθική υποχρέωση των δημοτών η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Μπάμπης Αλεξανδρίδης.

O Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μπάμπης Αλεξανδρίδης

Η ανάλυση του επενδυτικού σχεδίου και οι αποδόσεις

Την ανάλυση του επενδυτικού σχεδίου και τις ετήσιες αποδόσεις που μπορεί να έχει όποιος συμμετάσχει στις ενεργειακές κοινότητες, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΦΠΕ Φώτης Ζυγούρης, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να μην διστάσουν και να ανταποκριθούν στην επενδυτική πρόταση.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και πλεονέκτημά του είναι η τόσο η εγγυημένη τιμή για τα επόμενα 20 έτη (για έργα 1 MW), όσο και η αυξημένη εγγυημένη τιμή κατά 10%. Η ελάχιστη συμμετοχή για κάθε επενδυτή είναι 5 χιλ. ευρώ και αν για παράδειγμα κάποιος επενδύσει κεφάλαιο 10 χιλ. ευρώ η ετήσια απόδοση που θα έχει θα είναι 3.000 ευρώ το οποίο σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο» τόνισε ο κ. Ζυγούρης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΦΠΕ Φώτης Ζυγούρης

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο επενδυτικό σχέδιο, μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας στην διεύθυνση : https://sefpdm.gr/

 

 

Μοιραστείτε την είδηση