Ανεβαίνει ο υδράργυρος- Προληπτικά μέτρα για τις δασικές πυρκαγιές

2 Min Read

Το μελτέμι υποχωρεί και η ζέστη επιστρέφει στην Ελλάδα, λένε οι μετεωρολόγοι, προβλέποντας ένα μίνι κύμα καύσωνα να «χτυπά» το Σαββατοκύριακο -και κυρίως από την Κυριακή- συγκεκριμένα τμήματα της χώρας.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το Σάββατο θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνθήκες μίνι καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, και σε άλλα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Στην Κοζάνη  το  Σάββατο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου και την  Κυριακή τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών
Ο Δήμος Κοζάνης στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τις δασικές πυρκαγιές ,καθότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς ανακοινώνει τα εξής προληπτικά μέτρα:
– Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
– Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
– Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
– Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση .
– Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος .Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
– Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
– Δεν εναποθέτουμε κλαδιά και κλαδέματα δίπλα από τους κάδους των απορριμμάτων .
– Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
Ειδικότερα :
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 ,οι Δήμοι έχουν την μέριμνα σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις ,για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες ,νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων ,κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, καθώς και την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Μοιραστείτε την είδηση