Άνοδος και πτώση

1 Min Read

Η ταχύτητα με την οποία ανεβαίνει το ασανσέρ στην κορυφή είναι ενίοτε ιλιγγιώδης. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πρόσωπα έχουν βρεθεί από το ισόγειο στην κορυφή του κόσμου. Και ξαφνικά σε μια και μόνο στιγμή ακολουθεί η πτώση στα τάρταρα. Αυτό συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν και θα συμβεί και άλλες τόσες στο μέλλον.

Λατρεύουμε να αποθεώνουμε και εν συνεχεία να γκρεμίζουμε σε μια και μόνο στιγμή ανθρώπους για τους οποίους γράφτηκαν διθύραμβοι και αγιογραφίες.

Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τον πατέρα Αντώνιο, που από σχεδόν ποπ-είδωλο και ροκ σταρ μιας εναλλακτικής Εκκλησίας, βρέθηκε να «λιθοβολείται».

Προς στιγμή επικρατεί πολύ θόρυβος και σκόνη. Καταγγελίες, ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων (τα οποία έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν άλλα θέματα) και πολύ δηλητήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνθέτουν το σκηνικό.

Όπως και σε κάθε τέτοια περίπτωση, όμως, οφείλουμε να μην βγάλουμε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που πρέπει να αποφανθεί. Τα λαϊκά δικαστήρια δεν βοηθούν πουθενά, αντίθετα βγάζουν στην επιφάνεια τα πιο άγρια ένστικτα.

Μοιραστείτε την είδηση