Αντιπαράθεση Μαλούτα-Ιωαννίδη με φόντο το Αναψυκτήριο

3 Min Read

Χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα και του τέως Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη παίρνει η διαμάχη σχετικά με τη μίσθωση του Αναψυκτηρίου στο Πάρκο του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Μαλούτας με ανάρτησή του, απαντά στα όσα του καταλόγισε ο κ. Ιωαννίδης για ευνοιοκρατία και τον κατηγορεί για απραξία και έλλειψη αυτοκριτικής.

«Είναι ιδιαίτερα οξύμωρο το γεγονός ότι ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης αποφάσισε για ακόμη μία φορά να ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα του Δήμου Κοζάνης, από θέση «ασφαλείας», σε μία περίοδο που δεν βρίσκεται στη διοίκησή του. Αντιθέτως, για τα πέντε χρόνια κατά τα οποία διετέλεσε δήμαρχος και χαρακτηρίστηκαν από πλήρη απραξία, δεν βρήκε το χρόνο να κάνει καμιά αυτοκριτική» λέει ο κ. Μαλούτας.

«Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να υπενθυμίσω στον τέως δήμαρχο Κοζάνης, που αρέσκεται στη χρήση λέξεων με βαρύνουσα σημασία, ότι τον ορισμό της ευνοιοκρατίας τον γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα από όλους. Γιατί, εάν δύο (2) χρόνια μίσθωσης του κυλικείου του ΔΑΚ με την είσπραξη ενός (1) μόλις ενοικίου δεν είναι ευνοιοκρατία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Επίσης, να ενημερώσω τον κ. Ιωαννίδη πως  προσωπικά δεν διακατέχομαι από άκρατο μεγαλοϊδεατισμό, ώστε να πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδιορίζει εθνικές πολιτικές. Δεν φιλοδόξησα να καθορίσω την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Αντιθέτως, διαχρονικά παρακολουθώ τις εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, διεκδικώντας το καλύτερο για τον τόπο, χωρίς να τρέφω αυταπάτες. Και το ίδιο συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα» συνεχίζει.

Ο κ. Μαλούτας καταλήγει απευθυνόμενος στον Λευτέρη Ιωαννίδη «θα ήθελα να θυμάστε πως η δική σας θητεία στιγματίστηκε από την τραγική απραξία για την τηλεθέρμανση και φυσικά τον πολλαπλασιασμό του κόστους αγοράς θερμικής ενέργειας. Αντίθετα με εσάς, κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο εξασφαλίσαμε τους περισσότερους πόρους από οποιαδήποτε άλλη αυτοδιοικητική περίοδο για το Δήμο Κοζάνης, ενώ δρομολογήσαμε και το μέλλον της Τηλεθέρμανσης. Και όλα αυτά, όσο κι αν προσπαθήσετε να τα αλλάξετε, κανείς δεν τα ξεχνά».

Η ανάρτηση του Λευτέρη Ιωαννίδη

Αυτό στο οποίο θα συμφωνούσα με τον κ. Λάζαρο Μαλούτα στην απάντηση του στο Δελτίο Τύπου της «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» σχετικά με το Δημοτικό αναψυκτήριο, είναι ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να ξεχνούν.

Οι πολίτες δεν γίνεται να ξεχάσουν ότι η ευνοιοκρατία που επέδειξε η Δημοτική του Αρχή Μαλούτα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι συνέχεια προεκλογικών υποσχέσεων του 2019 που όλοι θυμούνται.

Τέλος,  και επειδή όλοι αφήνουμε ένα στίγμα από την πορεία μας στα δημόσια πράγματα και όσο και αν προσπαθεί ο κ. Μαλούτας δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαλούτα, έχουν έντονο το στίγμα, της αναξιοκρατίας, των κενών υποσχέσεων, των κυβιστήσεων, των ανακριβειών και βέβαια, ουδείς μπορεί να ξεχάσει πως  αιρετοί του Δήμου Κοζάνης αυτής της Δημοτικής περιόδου, έχουν εμπλακεί σε αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

Μοιραστείτε την είδηση