Απαγόρευση χρήσης νερού στον Κρόκο

2 Min Read

Έντονη μυρωδιά πετρελαίου στο δίκτυο

Στην απαγόρευση της χρήσης του νερού στο τοπικό διαμέρισμα Κρόκου προχώρησε από την Τρίτη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, λόγω της έντονης μυρωδιάς πετρελαίου που διαπιστώθηκε. Ωστόσο από την Τετάρτη με νέα ανακοίνωση, οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν πως μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό μόνο για την προσωπική τους υγιεινή.

- Advertisement -

Από την Τρίτη το προαύλιο του παλιού δημαρχείου και της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου γέμισε με συσκευασίες εμφιαλωμένων νερών που παρέχονται δωρεάν στους κατοίκους. Έχουν ήδη παρθεί δείγματα και έχουν αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Παρασκευή. Μέχρι τότε οι κάτοικοι θα πρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για μαγείρεμα και πόση.

Ωστόσο την Τετάρτη, η μυρωδιά υποχώρησε χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Η εικόνα θα αποσαφηνιστεί μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ενώ η ΔΕΥΑΚ κάνει συχνές δειγματοληψίες. Από τους κατοίκους ζητήθηκε να αδειάσουν τις υδραυλικές τους εγκαταστάσεις προκειμένου να συμβάλλουν στην ταχύτερη ανανέωση του νερού στο δίκτυο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Ματιάκης ανέφερε πως η τελευταία δειγματοληψία νερού που έγινε στο δίκτυο του Κρόκου έγινε στις 9 Απριλίου στο πλαίσιο της εξέτασης ποιότητας νερού. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό.

Μοιραστείτε την είδηση