Από τμήματα των 4000 μορίων σε τμήματα των 16.000 μορίων θα έχουν τη δυνατότητα να μετεγγραφούν φοιτητές υπό προϋποθέσεις

2 Min Read

Το θέμα της έλλειψης προετοιμασίας κατά την ένταξη των ΤΕΙ στα ΑΕΙ επισημαίνει ο σύμβουλος εκπαίδευσης Χρήστος Ταουσάνης.
«Απεδείχθη περίτρανα ότι απλά η μετονομασία ενός ΤΕΙ σε πανεπιστημιακό τμήμα δεν αρκεί. Χρειάζεται να προηγηθεί προεργασία για τις υποδομές, τη δυναμική και όλα τα στοιχεία που θα το καθιστούν ελκυστικό στους υποψήφιους φοιτητές, ενώ το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι το κατά πόσο τα τμήματα έχουν σύνδεση με την αγορά εργασίας» λέει ο κ. Ταουσάνης.
Ο σύμβουλος εκπαίδευσης ασκεί έντονη κριτική, τονίζοντας ότι «το να μετατρέψουμε σε μια νύχτα τα τμήματα απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι. Να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά αυτό να γίνει με προδιαγραφές. Να τους δώσουμε και κάποιες αντικειμενικές δυαντότητες απασχολησιμότητας.Το να βάλουμε 8 στους 10 στο Πανεπιστήμιο και να δημιουργήσουμε στρατιές ανέργων δεν έχει νόημα».


Ο κ. Ταουσάνης στρέφει το ενδιαφέρον και σε ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με τις μετεγγραφές και τη δυνατότητα που θα έχουν κάποια παιδιά να μετακινηθούν απο τμήματα των 4000 μορίων σε τμήματα των 16000 μορίων.
«Ισχύει μέχρι στιγμής η περσινή εγκύκλιος που αφορά σε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Εκεί κρύβονται πολλές δυνατότητες. Έχει ένα παιδί τη δυνατότητα να μετακινηθεί απο ένα τμήμα των 4000-5000 μορίων σε ένα τμήμα των 16 και 17 χιλιάδων μορίων. Να φύγει απο την Κρήτη και να έρθει στην Κοζάνη» λέει ο κ. Ταουσάνης που συμβουλεύει τα παιδιά να κυνηγήσουν τη σχετική διαδικασία.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση