Αυτοί οι άνθρωποι που ξεχειλίζουν ομορφιά, της Τάνιας Ώττα

4 Min Read

Είναι κάποιοι άνθρωποι τόσο όμορφοι εσωτερικά που ομορφαίνουν τα πάντα γύρω τους. Άνθρωποι που λάμπουν σαν τον ήλιο και φωτίζουν κάθε σκοτεινό μονοπάτι της ζωής. Το γέλιο τους ζεστό, το βλέμμα τους καθαρό, η φωνή τους γλυκιά μελωδία που σκορπά ηρεμία, το άγγιγμα τους θεραπευτικό. Κυρίως, όμως, ο χαρακτήρας τους ακέραιος και η προσωπικότητά τους ξεχωριστή.
Άνθρωποι φωτεινοί, γεμάτοι χρώματα και μουσική, πρόθυμοι να απλώσουν το μαγικό τους χέρι και να σε κρατήσουν στα δύσκολα, τότε που χρειάζεσαι να δεις την ανθρώπινη πλευρά της ζωής. Αυτήν την πλευρά που κάποιοι αρνούνται πεισματικά να δουν και να δείξουν, βυθισμένοι στα σκοτάδια του εγωισμού και της κακίας τους.
Πόσο τους αγαπάμε αυτούς τους ανθρώπους και πόσο τυχεροί αισθανόμαστε που στολίζουν τη ζωή μας. Μέσα από κάθε είδους σχέση, οι όμορφοι άνθρωποι είναι το οξυγόνο μας, η γλυκιά μας εξάρτηση, η δύναμή μας.
Όσο κι αν δέχονται απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας δεν σπάνε, λυγίζουν και ξανασηκώνονται. Ξέρουν, βλέπεις να δαμάζουν τη ζωή, να παλεύουν με τα ψηλά κύματα και τους δυνατούς ανέμους. Η ομορφιά τους κρύβει τόση δύναμη. Γι΄ αυτό ξεχωρίζουν. Για το μεγαλείο της ψυχής τους. Ευγενικοί και απλοί. Δε σου θυμώνουν, ούτε σε παρεξηγούν. Σε δικαιολογούν σαν μικρό παιδί που από αφέλεια έκανες τη ζημιά. Σε παίρνουν αγκαλιά και η ζεστασιά τους θεραπεύει κάθε πόνο. Ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί για σένα. Όποτε τους χρειαστείς, γιατί είναι άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης.
Κι έχουν τόσο απόθεμα σε χαμόγελο που το σκορπούν απλόχερα κι ομορφαίνουν την πλάση. Η καλημέρα τους πολύτιμη, η συντροφιά τους ανεκτίμητη, η ομορφιά τους αληθινή.
Είναι κι αυτοί πονεμένοι από τη ζωή, έχουν απογοητευτεί, αλλά το προσπερνούν γιατί έτσι πρέπει. Οι μεγάλες προσδοκίες κρύβουν μεγάλες απογοητεύσεις και το ξέρουν καλά. Δεν ελπίζουν σε αντάλλαγμα όταν σου προσφέρουν την αγάπη τους, τη φιλία τους, τη συντροφιά τους, τη βοήθειά τους. Το κάνουν γιατί το νιώθουν. Πηγάζει από μέσα τους αυτή η αστείρευτη δύναμη να προσφέρουν ανθρωπιά. Είναι γεμάτοι καλοσύνη και αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα για τη ζωή και τις αξίες της.
Άνθρωποι με αρχές και ήθος, σοβαροί εκεί που πρέπει, χαλαροί άλλες φορές ταιριάζουν παντού. Γι΄αυτό τους αγαπάμε και δεν μπορούμε χωρίς αυτούς.
Αυτό το βλέμμα τους, το κοιτάς και χάνεσαι. Νιώθεις τη θετική τους αύρα να σε πλημμυρίζει. Κι αυτό που ξεχωρίζει είναι αυτή η μοναδική ικανότητά τους να σε καταλαβαίνουν χωρίς να χρειάζεται να πεις πολλά. Μοναδικό χάρισμα , ανθρώπινο , αληθινό. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τη ζωή κι είναι αληθινοί μαχητές, αφανείς ήρωες στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Τα συναισθήματά τους αληθινά και έντονα, δεν διστάζουν να τα εκφράσουν γιατί τότε μόνο καταλαβαίνεις τι σημαίνει να ζεις. Να αισθάνεσαι, να μοιράζεσαι, να αγαπάς, να ονειρεύεσαι, να ελπίζεις, να προσπαθείς, να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι, να δακρύζεις και να χαμογελάς, να κοιτάς τον ήλιο και να νιώθεις της ευλογία του, να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να αισθάνεσαι περηφάνεια γι’ αυτό που είσαι, να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους γύρω σου, δίπλα σου και να νιώθεις τυχερός που βρίσκονται στη ζωή σου. Έχουν κερδίσει μία θέση στη καρδιά σου και θα βρίσκονται πάντα εκεί για να σου δείχνουν ότι η ζωή είναι όμορφη, παρ’ όλη την ασχήμια που συναντάμε συχνά, ότι το μονοπάτι είναι δύσβατο αλλά ο προορισμός σε αποζημιώνει, ότι το ταξίδι είναι κουραστικό αλλά η διαδρομή υπέροχη.
Αυτούς τους ανθρώπους να αναζητάς και να κρατάς δίπλα σου. Τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται. Υπάρχουν γύρω μας, δίπλα μας. Δες τους.

Μοιραστείτε την είδηση