Χρηματοδότηση 782,1 εκατ. ευρώ για το «Green HIPo» της Advent- Θα δημιουργηθεί μονάδα στην Δυτική Μακεδονία για την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, με σκοπό την παραγωγού ηλεκτρισμού και θερμότητας από «πράσινο» υδρογόνο

3 Min Read
The industry of the future runs on hydrogen. Eps 10 vector file.

Επίσημη γνωστοποίηση για την ένταξη του έργου «Green HiPo» στα Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (Important Projects of Common European Interest – ΙPCEI) Υδρογόνου που θα ξεκλειδώσει χρηματοδότηση 782,1 εκατ. ευρώ έλαβε η Advent Technologies από την ελληνική πολιτεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στον Nasdaq, η ειδοποίηση από την ελληνική πολιτεία έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο των IPCEI και εφόσον δοθεί η επίσημη έγκριση από τις Βρυξέλλες θα «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση η οποία θα δοθεί σε ένα διάστημα έξι ετών.

- Advertisement -

Το «Green HIPo» της Advent είναι ένα από τα πέντε έργα που πρότεινε η Ελλάδα για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος ΙPCEI και κατέληξε σε δύο πρώτα που έλαβαν επίσημη γνωστοποίηση. «Η γνωστοποίηση στο πρώτο κύμα των έργων τεχνολογίας υδρογόνου, αποδεικνύει την παγκοσμίου επιπέδου καινοτομία της Adven Technologies και την εμπιστοσύνη που δείχνουν η Ελλάδα και η ΕΕ στην ικανότητα της εταιρείας να υλοποιήσει ένα τόσο σημαντικό έργο».

Σκοπός του «Green HiPo» είναι η δημιουργία μονάδας στην Δυτική Μακεδονία για την ανάπτυξη, τoν σχεδιασμό και την κατασκευή των κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, με σκοπό την παραγωγού ηλεκτρισμού και θερμότητας από «πράσινο» υδρογόνο.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα τόσο για την Advent, όσο και για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Green HiPo θα επιταχύνει μια σειρά μεγάλων αλλαγών στην Advent με τη λειτουργία του. Η αίτησή μας υποβλήθηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2021 και η διαδικασία του ελέγχου από την ΕΕ ήταν ενδελεχής. Ήμασταν σαφείς και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διαδικασία, με την πεποίθηση ότι το έργο Green HiPo της Advent θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή υδρογόνου και στην παραγωγή καθαρής ενέργειας. Το Green HiPo αναδυκνείει τη δέσμευση της Ελλάδας και της ΕΕ να προχωρήσουν γρήγορα στην αποανθρακοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να προχωρήσουν στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία με τις τεχνολογίες υδρογόνου να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Advent, Δρ. Βασίλης Γεωργίου.

Να σημειώσουμε ότι στα 5 έργα που αξιολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να λάβουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία εκτός από το «Green HiPo» της Advent Energy Technologies περιλαμβάνεται και ο «Λευκός Δράκος», έργο που  προβλέπει επενδύσεις άνω των 8 δισ. ευρώ για την ετήσια παραγωγή 250.000 τόνων πράσινου υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία.

Advent Technologies Receives Notification of Euro 782.1 Million Funding from the Greek State for IPCEI Green HiPo Project

Μοιραστείτε την είδηση