Δ. Τζανακόπουλος για απολιγνιτοποίηση: «Σχέδιο ερημοποίησης της Κυβέρνησης για την Κοζάνη»

3 Min Read

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της απολιγνιτοποίησης και τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, άσκησε από την Κοζάνη ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος βρέθηκε στην Κοζάνη  την Τρίτη με αφορμή την διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της περιοχής.

Ο κ. Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τον στόχο της Ευρώπης να προχωρήσει σε ανθρακοποίηση έως το 2050 με ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης όμως χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα (2023) Μητσοτάκη σχέδιο ερημοποίησης που δεν έχει καμία περιβαλλοντική αναφορά. «Ο σκοπός του χρονοδιαγράμματος αυτού αφορά την προσπάθεια να ανοίξει μια ολόκληρη αγορά, αυτή της ηλεκτροπαραγωγής, σε συγκεκριμένα ιδιωτικά μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Με αυτούς τους στόχους όχι μόνο δεν συμπορευόμαστε άλλα έχουμε πολιτικό καθήκον να συγκρουστούμε».

- Advertisement -

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως εξυπηρετεί «αλλότριους σκοπούς» υπογραμμίζοντας πως ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση για απολιγνιτοποίηση δεν υπάρχει καμία απολύτως κίνηση στήριξης της Κοζάνης «να δημιουργηθούν όροι για να μπορέσουμε παράλληλα να δημιουργήσουμε άλλους όρους βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Επαφές με τοπικούς φορείς

Ο κ. Τζανακόπουλος συναντήθηκε με τους Δημάρχους της ΠΕ Κοζάνης

Ο κ. Τζανακόπουλος έφτασε στην Κοζάνη το πρωί της Τρίτης. Στις 12:30 συναντήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης με τους δημάρχους της ΠΕ Κοζάνης και αργότερα είχε επαφές με εκπροσώπους εργαζομένων. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικήσεις και στην συνάντηση με τους εργαζόμενους πρωταγωνίστησε το θέμα της απολιγνιτοποίησης και εκφράστηκαν οι ανησυχίες για το μέλλον της περιοχής και της εφαρμογής του master plan που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην πολιτικό-οικονομική εικόνα της χώρας όπου την χαρακτήρισε «ανησυχητική και επικίνδυνη» λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μιλάμε για μια Κυβέρνηση που είναι ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και το σύστημα υγείας απειλείται με κατάρρευση». Χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ως «φιάσκο» και κάλεσε την κοινωνία να είναι ενεργή «για να αποτρέψουμε αυτή την τραγική συνθήκη που βιώνουμε σήμερα»

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση