Δακής: Δίνουμε αγώνα για την Ευρώπη του αύριο

4 Min Read

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά στον «Χ»

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών απηύθυνε μέσω του «Χ» ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Δακής. Ο ίδιος μίλησε για εκλογές «που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις εθνικές» μιας και επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας αφού το 75% των αποφάσεων που ενσωματώνονται στο δίκαιο των κρατών μελών αποφασίζονται από το ευρωκοινοβούλιο.

- Advertisement -

«Προσωπικά, αλλά και πιστεύω και ευρύτερα, υπάρχει μια σημαντική προσπάθεια να πειστεί ο μέσος πολίτης να συμμετάσχει στις εκλογές, όχι μόνο γιατί έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα του και την προοπτική της πατρίδας μας και της κοινωνίας μας αλλά γιατί είναι αυτό που καταξιώνει την πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας, για την οποία πολλοί αγωνίστηκαν, μάτωσαν και έδωσαν το είναι τους και τη ζωή τους» ανέφερε ο κ. Δακής.

Ως βασικά θέματα που διακυβεύονται σε αυτές τις ευρωεκλογές ο κ. Δακής βλέπει την Ευρώπη και το μέλλον της λόγων της ακροδεξιάς και των πολέμων, την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, την κοινή Ευρωπαϊκή άμυνα με την δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για μια μάχη στην Ευρώπη για διατήρηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας και κάλεσε τους ψηφοφόρους να κλείσουν τα αυτιά στους στον Ευρωσκεπτικισμό. «Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ευρώπη είναι εδώ παρούσα. Εμείς είμαστε η Ευρώπη όχι μόνο γιατί γεννήσαμε την Ευρώπη που όλη η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει χώρο αναφοράς στον ελληνισμό, αλλά επειδή η καθημερινότητά μας έχει άμεση σχέση με ότι συμβαίνει γύρω μας με έργα υποδομής, καθημερινότητας, συνοχής και ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Ο κ. Δακής εστίασε στην ισχυρή εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο με ξεκάθαρες θέσεις και στόχευση για συγκεκριμένα θέματα μείζονος σημασίας. «Γι’ αυτό και από πλευράς της ψήφου των Ελλήνων πολιτών είναι πολύ σημαντικό να έχουμε συνείδηση του τι ψηφίζουμε και πού θέλουμε να οδηγηθούμε. Το θέμα των ισορροπιών μεταξύ των ίδιων των κοινοβουλευτικών ομάδων είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι η ιστορία έδειξε το τελευταίο διάστημα, ότι δεν υπήρχαν απόλυτες πλειοψηφίες αλλά πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες με κοινές ατζέντες σε μείζονα ζητήματα.

«Απλουστευτικές λύσεις δεν υπάρχουν και αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι. Όλα είναι αποτέλεσμα αγώνα και προσπάθειας και κυρίως συζήτησης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ψηφίζουμε με συνείδηση και ανθρώπους ικανούς που έχουν εφόδια να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτόν τον αγώνα έρχεται με πολύ συγκεκριμένες θέσεις για το σήμερα και το αύριο και μιλά καθαρά για υποστήριξη ευρωπαϊκής δύναμης με όρους, πατριωτισμού, δημοκρατίας, ελευθερίας και ενίσχυσης της ευρωπαϊκής υπόστασης» διεμήνυσε ο κ. Δακής.

Τέλος, όσον αφορά στην συμμετοχή του σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές μίλησε για «πατριωτικό καθήκον με όρους ανοιχτών οριζόντων για την Ευρώπη του αύριο. Δίνω τον αγώνα μου ζητώντας από τους συμπατριώτες μας να με τιμήσουν με τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πολύ σημαντικές διαπραγματεύσεις και εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο κ. Δακής.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση