Δείξε μου τους φίλους σου, να δω ποιος είσαι

3 Min Read

Μεγάλες χαρές στο Μαξίμου. Και όχι μόνον για έναν, αλλά για δυο λόγους:
*** Από την μια πανηγυρίζουν διότι κατάφεραν να περάσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Χωρίς να χάσουν ούτε έναν βουλευτή δικό τους. Ενώ, αντιθέτως, αυξήσαν την δύναμη της κοινοβουλευτικής τους ισχύος, εξασφαλίζοντας αυτάρκεια ως τις εκλογές. Χάρη στα φερτά υλικά των προσχώσεων. Κυρίως από το κόμμα του άλλοτε «κολλητού» του Αλέξη Τσίπρα. Του «εντίμου» συνέταιρου Πάνου Καμμένου, που τώρα τους κατηγορεί όχι μόνον για επίδειξη αχαριστίας, αλλά και για ανέντιμες μεθοδεύσεις σε βάρος του. Και, ναι μεν αξίζει να του πει κανείς, «καλά να πάθει», αλλά δεν μπορεί πάρα να του αναγνωρισθεί ότι, ως προς την αχαριστία, έχει ένα ανθρώπινο δίκιο.
*** Από την άλλη χαίρονται και αγάλλονται διότι ορκίσθηκε, για μια νέα εξαετή –κατά τις φιλοδοξίες του- θητεία, ως πρόεδρος της Βενεζουέλας, πάρα το ότι το αποτέλεσμα των εκεί εκλογών αμφισβητείται, ο …σύντροφος Μαδούρο. Ορκωμοσία που συνοδεύθηκε από αιματηρές ταραχές. Με θλιβερό αποτέλεσμα να καταγράφονται, τις δυο πρώτες ημέρες, περίπου τριάντα νεκροί, από τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Μαδούρο κατά των διαμαρτυρομένων πολιτών. Και το αίμα εξακολουθεί να ρέει. Σε μια χώρα όπου ο λαός υποφέρει από πείνα και στερήσεις, τα δε καραβάνια προσφύγων, προς γειτονικές χώρες, είναι ατελείωτα.

Θα αναρωτηθείτε ίσως, πως είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν, αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα, για όσα τραγικά διαδραματίζονται στην Βενεζουέλα. Ιδίως όταν, εκτός από τις λαϊκές αντιδράσεις, υπάρχει και η διεθνής αποδοκιμασία. Όταν όλες οι χώρες με τις οποίες είμαστε εταίροι και σύμμαχοι, σπεύδουν, η μια μετά την άλλη, να καταδικάσουν τα όσα διαπράττει το καθεστώς του Μαδούρο σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.
Και όμως. Αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι μόνοι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που σπεύδουν επιδεικτικώς να επιδείξουν την ταύτιση τους με το καθεστώς Μαδούρο. Με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες, στα γραφεία του κόμματος, τον εδώ πρεσβευτή του Μαδούρο. Ως συνέχεια των θέρμων εναγκαλισμών του Νίκου Παππά με τον Μαδούρο, στο Καράκας, όπου τον συνόδευε και ο περίεργος δικηγόρος των offshore εταιρειών. Και ακόμη περιμένουμε το φθηνό συντροφικό πετρέλαιο που θα μας εξασφάλιζαν.
Δείξε μου τους φίλους σου να καταλάβω ποιος είσαι.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση