Δεν είναι αστείο

1 Min Read

Είναι μερικές δηλώσεις στο δημόσιο λόγο που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, όπως αυτή του Μητροπολίτη Μόρφου σχετικά με την ομοφυλοφιλία και το πως αυτή …προκαλείται. Το τρολλάρισμα που ακολουθεί είναι αναπόφευκτο, αλλά κάπως έτσι χάνεται η ουσία και μένουμε στη βλακεία.
Σοβαρά επιστημονικά θέματα, αλλά και κοινωνικά θέματα συζητιούνται κάτω από λάθος πρίσμα. Με αφορμή μια αντιεπιστημονική δήλωση ή κάποια άλλη ανοησία, την οποία κάποιος εκστομίζει.
Τα τελευταία χρόνια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές και διαχέουν πολύ γρηγορότερα τις δηλώσεις αυτές, εν σχέσει με τις αληθείς και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Έτσι μοιάζει ο κόσμος να τρελάθηκε και να ασχολείται με μια ντουζίνα ηλιθίους, οι οποίοι κατορθώνουν να κυριαρχούν στην ημερήσια θεματολογία, έναντι των άλλων. Όλων δηλαδή εκείνων που καθημερινά κοπιάζουν, εργάζονται, καινοτομούν ή πρωτοπορούν στην επιστήμη τους.
Σε αυτή την ιστορία όλοι έχουμε ευθύνη, ακόμα και γιατί επιλέγουμε να κάνουμε πλάκα με κάτι τέτοια, αντί να επαναστατούμε με κάθε τρόπο για να τα αλλάξουμε.

Μοιραστείτε την είδηση