«Δέσμευση τύπου 98»

3 Min Read

Αν έχετε ένα λογαριασμό σε τράπεζα, που είχε μέσα δυο κατοστάρικα και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι τα δυο έγιναν ένα, και ως αιτία διαβάσετε την ένδειξη «δέσμευση τύπου 98», να κάνετε και το σταυρό σας και να είστε ευχαριστημένοι που, προφανώς, είχατε συνδικαιούχο σε αυτόν τον λογαριασμό τον ή την σύζυγο, ή κάποιο από τα παιδιά σας. Διότι διαφορετικώς δεν θα έμενε πεντάρα από την κατάθεση σας. Αυτό έπαθε φίλος, συνταξιούχος, που εμφανίζεται να χρώστα, ως πρώην εταίρος σε τουριστική εταιρία περιορισμένης ευθύνης που έχει κλείσει προ ετών.

Τι συμβαίνει; Απλούστατα η αρμόδια Δ.Ο.Υ. στην όποια υπάγεται ο φίλος, όπως και όλες οι Δ.Ο.Υ. της χώρας, εφαρμόζουν την εντολή του υπουργείου Οικονομικών να κατάσχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς οποιουδήποτε οφείλει οποιοδήποτε ποσό, έστω και αν έχει ασκήσει κάποιο ένδικο μέσο –ένσταση κλπ- αμφισβητώντας το ύψος ή το είδος της οφειλής.

Το …διασκεδαστικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι από εκείνους που είχαν πιστέψει στις διακηρύξεις του Αλέξη Τσίπρα και όλως των άλλων παλικαριών του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πλήρωσε ποτέ, ούτε ένα ευρώ, για τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε για το διαμέρισμα του στα Πατήσια, ούτε για το κληρονομικό ακίνητο στη Λέρο. Και αυτά προστιθέμενα στην εταιρική οφειλή φουσκώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο.

Φυσικά δεν είναι η μόνη περίπτωση. Θέλω να δω τι θα κάνουν τώρα όλοι εκείνοι οι εξυπνάκηδες του «κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Οι οποίοι όσο κυβερνούσαν οι …επάρατοι «Σαμαροβενιζέλοι», έσπαγαν τις μπάρες των διοδίων, έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ειδοποιήσεις της εφορίας, έκαναν «ό,τι γούσταραν». Αλλά τώρα που η εξουσία πέρασε στα χέρια εκείνων που τότε τους πρόσφεραν πρόθυμος την πολιτική τους κάλυψη, έχουν λουφάξει, έχουν εξαφανισθεί.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο «ακατάσχετος λογαριασμός» θα πουν μερικοί. Ναι. Μόνο που την εποχή των …επαράτων μνημονιακών το ακατάσχετο ήταν στα 1500 ευρώ, αλλά τώρα που «βγάλαμε τη χωρά από τα μνημόνια» όπως δηλώνει ο ευτραφής και σκαφάτος «αδελφός» του Αλέξη, έπεσε στα 1000. Τα συλλυπητήρια μου στους «δεν πληρώνω» και σε πάντα ομοφρονούντα, αν του βρείτε βεβαίως, τώρα που κατέστησαν «είδος υπό εξαφάνιση». 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση