Διαδικτυακή εκδήλωση “Έξυπνα Χωριά: Ένα μοντέλο για να συν-σχεδιάσουμε και να δράσουμε τοπικά”

2 Min Read

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ARCPROM, στις 18 Δεκεμβρίου 2023 | 18:30 – 20:30

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE ARCPROM έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνύπαρξης ανθρώπου και άγριας ζωής σε τρία Εθνικά Πάρκα της χώρας μας (Β. Πίνδου, Πρεσπών, Οροσειράς Ροδόπης), και προωθεί καινοτόμες λύσεις, μέσα από νέες συνεργασίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινοτήτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο – MedINA, μία διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα «Έξυπνα Χωριά». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2023, από τις 18:30 έως τις 20:30, μέσα από την πλατφόρμα ZOOM. Στη συζήτηση θα συμβάλουν ο Δρ. Γιώργος Χατζηνάκος (Ανθρωπογεωγράφος, ΚΑΛΛΙΣΤΩ) και ο Ρήγας Ζαφειρίου (Συντονιστής Προγράμματος για τα Αειφόρα Αγροδιατροφικά Συστήματα, MedINA). Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Τι είναι τα «Έξυπνα Χωριά»; 

Τα «Έξυπνα Χωριά» είναι διευρυμένες κοινότητες σε αγροτικές περιοχές που, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, επενδύουν στην συνεργασία και την καινοτομία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο. Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και μεταφορών, την ανεργία, τον χωρικό σχεδιασμό, την απομόνωση, τη μείωση του πληθυσμού, την εξάντληση των φυσικών πόρων, την κλιματική προσαρμογή και φυσικά τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή. Η δημιουργία ενός «Έξυπνου Χωριού» βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης, η οποία θα αποτελέσει και το βασικό θέμα της συζήτησης μας.

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορεί να βρει κανείς στο σχετικό facebook event, εδώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση