Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις προσλήψεις αναπληρωτών

1 Min Read

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με αφορμή « το σχέδιο νόμου πρόσληψης αναπληρωτών 2016-2017& ρύθμιση θεμάτων νηπιαγωγείων”.

Πραγματοποιήθηκε  παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΜΕ Κοζάνης».

- Advertisement -

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι οι αλλαγές στις λίστες αναπληρωτών που επέρχονται είναι στην πραγματικότητα άλλο ένα βήμα προς τα αδιέξοδα που διατηρεί η πολιτική της αδιοριστίας σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μόνιμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μία ακόμα χρονιά. Θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός αναπληρωτών και ωρομίσθιων, λόγω της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μόνιμων συναδέλφων. Τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση