«Διασωληνωμένη» η ΜΕΘ Κοζάνης- Έκκληση του Διευθυντή προς την 3η ΥΠΕ για να μείνει ανοιχτή

3 Min Read

Χωρίς ΜΕΘ κινδυνεύει να μείνει το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, αφού ο ένας από τους δυο εντατικολόγους έχει αποδεχθεί τον διορισμό του σε άλλο νοσοκομείο της χώρας και από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και να αποχωρήσει από την Κοζάνη. Ο εντατικολόγος που απομένει είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ Κωνσταντίνος Στόκκος, ο οποίος με δημόσια επιστολή τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Όπως λέει ο ίδιος, στην αναφορά του προς την 3η ΥΠΕ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο, το ΕΚΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ  Βορείου Ελλάδος και Αθηνών, για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Η αναφορά κοινοποιήθηκε και στον Διοικητή του «Μαμάτσειου», ο οποίος στις συνεχείς οχλήσεις του προς την 3η ΥΠΕ δεν έχει λάβει ούτε αυτός απάντηση για την επόμενη μέρα της ΜΕΘ.

Να σημειωθεί πως η λειτουργία της ΜΕΘ Κοζάνης γίνεται εδώ και δυο χρόνια με δυο εντατικολόγους και έναν αναισθησιολόγο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εφημερεύουν για περισσότερες από δέκα ημέρες ο καθένας για να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών κάτι που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Από ημέρα σε ημέρα πρόκειται να βγει το ΦΕΚ διορισμού του εν λόγω ιατρού σε άλλη θέση, σε άλλο νοσοκομείο και ουδεμία ενημέρωση έχω για το πώς θα λειτουργήσει η ΜΕΘ. Αυτό, πέραν του ότι είναι απαράδεκτο είναι και επικίνδυνο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται, αφού δεν μας έχει διευκρινιστεί πως θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου στην παρούσα διοίκηση, δεν έχω πάρει συγκεκριμένη απάντηση ενώ όπως με ενημέρωσε και ο διοικητής σε έγγραφο που έχει στείλει για τον σκοπό αυτό στην 3η ΥΠΕ, ουδεμία απάντηση έχει πάρει» αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του ο κ. Στόκκος.

Ο ίδιος μιλά για ασέβεια των υπευθύνων προς τους γιατρούς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, αφού, όπως λέει, δεν δείχνει κανένας την πρόθεση ότι θέλει να βοηθήσει. «H απάντηση που πήρα σήμερα από την διοίκηση επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα παραπάνω δίχως να προτείνεται κάποια λύση. Παρόμοιες αναφορές έχουν  γίνει και στο παρελθόν χωρίς καμία απάντηση ή λύση από τους υπευθύνους. Αυτή, είναι η ύστατη προσπάθεια και έκκληση του διευθυντού της ΜΕΘ Κοζάνης προς τους υπευθύνους  για την σωτηρία της ΜΕΘ  και κατ’ επέκταση των συνανθρώπων μας που την έχουν ανάγκη» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Στόκκος.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση