Διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τα αιολικά στα Πιέρια δηλώνουν πολίτες και φορείς

2 Min Read

Έληξε την 1η Μαρτίου η διαδικασία της διαβούλευσης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Παπά – χωράφι» στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Στη διαβούλευση κατατέθηκαν οι αντιρρήσεις των Δήμων Κατερίνης, Σερβίων, Βελβεντού και των Κοινοτήτων  Ελατοχωρίου και Ριζωμάτων, μαζί με τις υπογραφές πολιτών και φορέων που συγκέντρωσε η Πρωτοβουλία μας.

Για το ίδιο θέμα συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων και επικαιροποίησε προηγούμενη σχετική του απόφαση, εκφράζοντας:

–          την αντίθεσή του στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και την απόφαση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες προς τούτο ενέργειες, και

–          την πρόθεσή του σε συνεργασία με τους Δήμους Βελβεντού και Κατερίνης, να προχωρήσει στην ανακήρυξη του ορεινού όγκου Πιερίων –Τίταρου σε «χώρο χωρίς ανεμογεννήτριες».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της πρωτοβουλίας SOS Πιέρια «οι εξελίξεις στο Ελατοχώρι είναι ο πρώτος κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των ανεμογεννητριών που σχεδιάζονται κατά μήκος των βουνοκορφών στα Πιέρια  και στον Τίταρο. Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και εξειδικευμένο νομικό γραφείο και με τη στήριξη των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού συνεχίζουμε την προσπάθεια τεκμηρίωσης του αντιλόγου μας και ενημέρωσης των συνδημοτών μας».

Η Πρωτοβουλία δήλωσε την πρόθεση της να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις αναφέροντας πως η ενημέρωση όλων για τις συνέπειες της επιχειρούμενης παρέμβασης στις κορφές των βουνών μας είναι υπόθεση ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Μοιραστείτε την είδηση