Δωρητές από επιλογή

1 Min Read
Το καλό νέο, που περνάει ωστόσο μέσα από τραγικές προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες, είναι ότι 3000 άνθρωποι έλαβαν κάρτα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μόνο μέσα στο μήνα Δεκέμβρη. Από 16.000 οι εγγεγραμμένοι του μητρώου ανήλθαν σε 19.000 μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 14%.
Όσοι δηλαδή δεν γράφτηκαν τους προηγούμενους μήνες και χρόνια, γράφτηκαν σε μόνο λίγες μέρες πριν το τέλος του 2022 και στον απόηχο της δωρεάς των οργάνων της Έμμας, που ακολουθήθηκε από το Θωμά και όλα αυτά τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες γενναιόδωρα αντιμετώπισαν το θάνατό τους, δίνοντας ζωή.
Τι μας δείχνει αυτό; Ότι δεν είναι ότι αδιαφορούμε και δεν νοιαζόμαστε για το διπλανό, απλά πολλές φορές η καθημερινότητα μας παρασέρνει και μας απομακρύνει από ουσιαστικές επιλογές της ζωής.
Μόλις, όμως, συνδεθούμε με κάτι και μιλήσει μέσα μας, τότε είμαστε οι πρώτοι που στηρίζουμε τον όποιο σκοπό.
Κάπως, έτσι, λοιπόν, πρέπει να συμβεί με όλες τις καμπάνιες δωρεάς (οργάνων, αίματος, αιμοπεταλίων). Εφόσον δεν γινόμαστε αυτόματα δωρητές, τουλάχιστον ας πειστούμε (και όχι με τον δραματικό τρόπο) ότι πρέπει να γίνουμε από επιλογή.
Μοιραστείτε την είδηση