Εγκαινιάστηκε η 32η «Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας» Δυτ. Μακεδονίας

1 Min Read

Τις πόρτες της άνοιξε χθες η 32η «Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας», με λιγότερους εκθέτες και πολύ λιγότερο -από κάθε άλλη φορά- κόσμο.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης, οι δήμαρχοι Λ. Ιωαννίδης, Δ. Λαμπρόπουλος, Σ. Κοσματόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης Π. Πλακεντάς, Γρεβενών Β. Σημανδράκος, Σ. Γιαννακίδης, Μ. Καρυπίδου, επιμελητηριακοί και εκπρόσωποι φορέων.

- Advertisement -

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταιβάν) Mr Sherman S. Kwo.

Σύντομος στην ομιλία του ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Κυριακίδης που τόνισε ότι «επέλεξα φέτος να μην κάνω την καθιερωμένη ομιλία, γιατί μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε». Ο Κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε σε έναν πόλεμο εναντίον της επιχειρηματικότητας που κάθε μέρα βιώνουν εδώ και εφτά χρόνια οι άνθρωποι της αγοράς, ενώ ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Γ. Ευρενιάδης επισήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο άσχημο οικονομικό κλίμα, αλλά και στις προσπάθειες που γίνονται, με το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και το «ξεμπλοκάρισμα» της ΒΙΠΕ Κοζάνης απο το δήμο, ενώ ο Λ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινού σχεδιασμού.

Μοιραστείτε την είδηση