Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου για βοήθεια στους πρόσφυγες

2 Min Read

Ευλογημένε λαέ του Θεού, η χάρις του Τριαδικού Θεού να σας σκεπάζει. Η Παναγία και οι Άγιοι Πάντες να μεσιτεύουν στον Θεό για την ειρήνη και την προκοπή στον τόπο μας.
Είμαστε όλοι μάρτυρες στην ταλαιπωρία και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από την Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο και εν γένει από την Μέση Ανατολή. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού ασχέτως πολιτισμού και θρησκείας. Χιλιάδες καθημερινά φθάνουν στην χώρα μας. Μικρά παιδιά, ανάπηροι, εγκυμονούσες και γέροντες πλημμυρίζουν τα νησιά μας και ολόκληρη την ενδοχώρα. Να μην αναφέρουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο μικρών παιδιών που όλοι είδαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πόνος πολύς και θλίψη.
Έφθασαν και στην Κοζάνη. Πεινασμένοι και ξυπόλητοι. Τι πρέπει να κάνουμε; Σας ρωτάμε. Εμείς ως Εκκλησία, ως Έλληνες, που από αρχαιοτάτων χρόνων διακρινόμαστε για την αρετή της φιλοτιμίας, της φιλοξενίας και της αγάπης για τον συνάνθρωπο, μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι; Τί μπορούμε να κάνουμε, ρωτάμε και πάλι. Η απάντηση είναι απλή. Ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας και ο καθένας από το υστέρημά του να φέρει στις Ενορίες του κουβέρτες, γάλατα, νερά, μπισκότα, πάνες, χαρτικά και ο,τι άλλο η καρδιά φιλάνθρωπα και αγαπητικά σκεφθεί και αποφασίσει. Ιδιαιτέρως δε όσοι ζήσατε και διδαχθήκατε από τους προγόνους σας τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά, από τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έως και τις 7 Μαρτίου.
Γνωρίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε, όπως και στο παρελθόν, και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε και αρχιερατικώς σας επευλογούμε και ευχόμεθα ο Τριαδικός Θεός να σας το ανταποδώσει για ο,τι κάνετε. Είναι ιερό και άγιο. Είναι για τον άνθρωπο. Και οι Άγιοι της Εκκλησίας σημείωνουν: «Είδες τον συνάνθρωπό σου είδες τον Θεό σου».

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΣΕΡΒΙΩΝ & ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Μοιραστείτε την είδηση