Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για τη μεταφορά της βιβλιοθήκης- Προχωρά ο Δήμος σε εξώσεις και αγωγές σε σε ενοικιαστές με μεγάλα χρέη

1 Min Read

Στην έγκριση της μελέτης απογραφής και μεταφοράς της βιβλιοθήκης στο νέο της κτίριο προχώρησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Παναγιώτη Δημόπουλο  η μελέτη αγγίζει τα 150.000 ευρώ και προβλέπει όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία κατά τη μεταφορά του “θησαυρού” της Κοβενταρείου βιβλιοθήκης.

Πριν τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος  Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης  ανέφερε πως ο Δήμος προχωρά σε εξώσεις και αγωγές προς ενοικιαστές, με μακροχρόνια χρέη. Το ύψος των χρεών ξεπερνά το 1εκ ευρώ και σύμφωνα με το Δήμαρχο αυτό έχει επίπτωση και στα οικονομικά του Δήμου αλλά και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην τοπική αγορά.

“Η πληρωμή των υποχρεώσεων προς τον δήμο είναι ανάγκη” δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, σχετικά με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής να προχωρήσει σε αγωγές και εξώσεις στους μη συνεπείς ενοικιαστές του Δήμου.

 

Μοιραστείτε την είδηση