Είναι οι άνθρωποι και όχι τα κτίρια (2)

2 Min Read

Πριν λίγες μέρες, μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης είχε αναφερθεί στην ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό. “Αυτό που βλέπουμε σήμερα ως υψηλή ανεργία, θα μετατραπεί σε δεύτερο χρόνο σε ελλείψεις του ανθρώπινου δυναμικού, αν δεν υπάρξει εξειδίκευση” ήταν η ακριβής έκφρασή του, χτυπώντας το καμπανάκι σε όσους κάνουν σημαία αποκλειστικά τις υποδομές.

Το ίδιο επανέλαβε χθες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με πολλούς τρόπους ο Πρωθυπουργός, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι άνθρωποι είναι το θέμα και όχι τα κτίρια. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να πρωταγωνιστήσει το Πανεπιστήμιο στην καινοτομία και να γίνει «αναπτυξιακός φάρος» που θα φωτίζει όλη την περιοχή και θα δημιουργήσει τη γέφυρα με την αγορά εργασίας.

Αν, λοιπόν, τελικά καταφέρουμε να προσελκύσουμε τις σοβαρές και πραγματικές επενδύσεις και σταματήσουν αυτές να περιορίζονται σε φωτοβολταϊκά, τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του εξειδικευμένου προσωπικού. Γιατί οι σοβαρές, βαριές βιομηχανικές επενδύσεις απαιτούν αντίστοιχης σοβαρότητας και εξειδίκευσης προσωπικό και όχι μόνο υπαλλήλους για τη φύλαξη.

Εκεί, κρίσιμο ρόλο μπορούν να παίξουν, όπως γράφαμε και τις προάλλες, μόνο τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα που αν εγκαίρως αντιληφθούν το κενό που δημιουργείται και φροντίσουν να το καλύψουν, θα έχουν κάνει διάνα.

 

Μοιραστείτε την είδηση