Εκδηλώσεις στη μνήμη του Πάνου Τζαβέλλα στα τέλη του Σεπτέμβρη-Έγινε ονοματοδοσία της πλατείας επί της Παύλου Μελά

3 Min Read

Τα τραγούδια, οι στίχοι και η ζωή του τραγουδοποιού Πάνου Τζαβέλλα θα ζωντανέψουν μέσα απο μια σειρά εκδηλώσεων που ετοιμάζει μια ομάδα ανθρώπων στην Κοζάνη. Ο Πάνος Τζαβέλλας που γεννήθηκε στην Κοζάνη, έμεινε γνωστός για τα αγωνιστικά του τραγούδια που ταξίδεψαν μέχρι την Κίνα, αλλά και όλο τον κόσμο, όπως ο “κυρ Παντελής”.

Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης κατά την τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να ονομάσει την πλατεία επί της οδού Παύλου Μελά (απέναντι σχεδόν απο την πλατεία Γιολδάση) στη μνήμη του Πάνου Τζαβέλλα. “Είναι μια τιμή. Ως παλιοί συναγωνιστές και σύντροφοι του Πάνου Τζαβέλα πήραμε την απόφαση να κάνουμε μια εκδήλωση όπου θα καλέσουμε τον κόσμο να τραγουδήσουμε τα τραγούδια του” αναφέρει ο Γιάννης Γρηγοριάδης, απερχόμενος Αντιδήμαρχος Κοζάνης και μέλος της ομάδας των πολιτών που οργανώνουν τις εκδηλώσεις για τον Πάνο Τζαβέλλα.
Η Πλατεία Πάνου Τζαβέλα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Λαχανά
“Ο Πάνος Τζαβέλλας αφιερώθηκε ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, έγραψε τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης, είχε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και είναι μεγάλη τιμή για την πόλη που ήταν συντοπίτης και την επισκεπτόταν τακτικά” λέει ο κ. Γρηγοριάδης και εξηγεί ότι ο Πάνος Τζαβέλλα συνδεόταν με την πλατεία αυτή, όπου τραγουδούσε στο μαγαζί του Νίκου Καμπούρη που βρισκόταν εκεί.
Ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Γρηγοριάδης 
Η πρώτη εκδήλωση θα είναι μια συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών απο το θάνατό του, η οποία προγραμματίζεται για τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας πολιτών που θα οργανώσει τις εκδηλώσεις και ξεκίνησε απο το απερχόμενο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Κοζάνης.
“Έγιναν όλες οι κινήσεις για την ονομασία της πλατείας κάτι που η δημοτική κοινότητα Κοζάνης πρότεινε στη δημοτική αρχή” ανέφερε η απερχόμενη πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Περιστέρα Γκαντιά.
Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, τοποθετήθηκε στην πλατεία και η σχετική σήμανση.
Η απερχόμενη Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης Περιστέρα Γκαντιά
Ο Πάνος Τζαβέλας με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Από αριστερά: Ο Πάνος Τζαβέλας, η σύντροφος της ζωής του Νατάσσα Παπαδοπούλου και ο Μήτσος Παρτσαλίδης. (Φωτογραφία από τον Αρχηγό των ελλήνων υπαρξιστών, Σίμο Τσαπνίδη, Γήπεδο του Παναθηναϊκού, Σεπτ 1976.ΑΡΧΕΙΟ Μ. Νταλούκα)

Ο Πάνος Τζαβέλας στο σπίτι του (2005)

Του Σωκράτη Μουτίδη

Μοιραστείτε την είδηση