Έκθεση παλαιών κόμικς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

1 Min Read

 

Έκθεση παλαιών κόμικς, μέρος της συλλογής των  Στέλιου Μανουσαρίδη και Σάκη Κουκουμπέση,  πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν ξανά τους πρωταγωνιστές των κόμικς άλλων δεκαετιών, όπως: Μπλεκ, Ζαγκόρ, Όμπραξ, Μικρός Σερίφης, Μικρός Καουμπόι, Μικρός Αρχηγός, Τανκς, Κράνος, Μάχη, Δράση, Μίκυ Μάους, Τιραμόλα και Σεραφίνο, που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τις δεκαετίες του 1960-1990.

«Το πιο παλιό κόμικ είναι από το 1936» είπε ο Σάκης Κουκουμπέσης, τονίζοντας ότι είναι μια ευκαιρία για τους μεγάλους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και να συγκινηθούν με τους ήρωες.

«Η έκθεση μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω, όταν ανθούσε το εμπόριο μεταχειρισμένων τευχών. Είναι μια ενδιαφέρουσα έκθεση, πίσω στο χρόνο, που θα δώσει ερεθίσματα και στους νεότερους, που είναι εθισμένοι στα ψηφιακά, και την ευκαιρία να δουν πως διασκέδαζαν οι παλαιότεροι» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Η έκθεση ήταν μια πρόταση του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που αγκαλιάστηκε από την Κοβεντάρειο, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Ιωακείμ.

Θα διαρκέσει έως και τη Μ. Τετάρτη, στη Βιβλιοθήκη, ώρες 11-1 και 6-8 τις καθημερινές.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση