Ελλάς, Ελλήνων …ψεκασμένων

3 Min Read

Ας λέμε εμείς, όσοι απεχθανόμαστε τον Καμμένο, όχι βεβαίως ως πρόσωπο, αλλά τις ιδέες και το ήθος που εκφράζει. Εσείς, καλά κάνετε και έχετε γίνει …αυτοκόλλητος μαζί του κ. Πρόεδρε. Ξέρετε τι κάνετε. Διότι λαμβάνετε υπόψη σας πως κάποιες από αυτές τις «ιδέες» του έχουν απήχηση που επεκτείνεται πολύ πέραν του εκλογικού ποσοστού του. Όπως για παράδειγμα η θεωρία του ότι κάποιοι σκοτεινοί διεθνείς μηχανισμοί «μας ψεκάζουν».

 

- Advertisement -

Τώρα βεβαίως, άντε να βρεις λογική απάντηση, στο ερώτημα: Μα πως γίνεται να μας ψεκάζουν με πολεμικά αεροπλάνα σε έναν εναέριο χώρο που ελέγχει προσωπικώς ο αρχιστράτηγος, ναύαρχος και πτέραρχος Πάνος Καμμένος, φέρων πλήρη εξάρτηση διαρκούς εκστρατείας; Η έστω με πολιτικά αεροσκάφη, που είναι υπό τον έλεγχο του «σκληρού» νεοκομμουνιστή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη; Σημασία έχει ότι, συμφώνως προς μια τελευταία έρευνα της κοινής γνώμης,

το 26,5% των συμπολιτών μας πιστεύουν πως τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό είναι “αέρια ψεκασμού”. Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 48% ανάμεσα στους αποφοίτους Δημοτικού, στο 42% στους αγρότες και στο 76% σε αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην “άκρα δεξιά”.

 

Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι με θολωμένα μυαλά, ώστε να καταπίνουν αμάσητες αυτές τις γελοίες θεωρίες συνωμοσίας, τις εκ καμένων και ψεκασμένων εκπορευόμενες, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις έναν ολόκληρο λαό με ψέματα και παραμύθια. Να καλύπτεις τις ανικανότητες, τις κυκλοθυμίες και τις αναβλητικότητες σου, πίσω από «δράκους» του εξωτερικού και «υπονομευτές» του εσωτερικού. Με την βεβαιότητα ότι, όσο χονδροειδές και αν είναι το παραμύθι σου, κάποιοι θα βρεθούν να το πιστέψουν.

 

Είναι λοιπόν συνειδητή και μαθηματικός υπολογισμένη, η επιλογή στήριξης μιας αυτοδιαφημιζόμενης ως «αριστερής» κυβέρνησης, σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα, γέννημα μιας συγκυρίας, το οποίο καταφέρνει να πείσει έναν στους τέσσαρις συμπατριώτες μας ότι τα δεινά μας έρχονται εξ ουρανού, δια της μεθόδου του ψεκασμού.

 

Σιγά μην έχουν και υποχρέωση να εξηγήσουν ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν και γιατί αυτή η κυβέρνηση, που τους γνωρίζει, δεν τους εμποδίζει. Για την χονδροειδή πολιτική προπαγάνδα, ισχύει ο ίδιος κανόνας που ισχύει και για τα ανέκδοτα. Δεν επιδέχεται εξηγήσεις. Αν πας να εξηγήσεις ένα ανέκδοτο, το χάλασες. Το ίδιο και την προπαγάνδα που αποβλέπει στην στρατολόγηση χρησίμων ηλιθίων.

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση