Εντείνει τις προσπάθειες του το Συντονιστικό Γονέων Κοζάνης

2 Min Read

Να εντείνουν τις προσπάθειες του ώστε να αυξηθεί η πίεση ώστε να βρεθούν λύσεις σε μια σειρά φλέγοντα ζητήματα των σχολείων της Κοζάνης, αποφάσισαν γονείς διαφόρων σχολείων, σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο  Σάββατο  στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

Κύριο θέμα της συνάντησης η εκτίμηση της μέχρι τώρα δράσης σχετικά με το φλέγον θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τη συνέχιση αυτής.

Στην συνάντηση ήταν παρών και έκανε ενημέρωση για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου ο πρόεδρο της Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα , που αφορούν γονείς και σχολικές κοινότητες, όπως η παροχή της τηλεθέρμανσης, η δωρεάν παιδεία, η σίτιση των παιδιών και τέλος την ειδική αγωγή, την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης.

Από τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.  Γεώργιο  Βανδίκα και Χρήστο  Αντωνιάδη περιεγράφηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική επιχείρηση λόγω της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης και τον κίνδυνο να μείνει η πόλη χωρίς τηλεθέρμανση.

Από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης Αθανάσιο Κωτούλα περιγράφηκαν τα προβλήματα στα σχολεία με τα κενά που υπάρχουν επικεντρωμένος στις μεγάλες ελλείψεις στην ειδική αγωγή.

«Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο καταρρέει, η τηλεθέρμανση είναι στον αέρα, τα παιδιά μας στερούνται βασικές ανάγκες, της σίτισης, της απρόσκοπτης μαθησιακής εξέλιξης κ.α. Αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για συντονισμό των σχολείων και για συγκεκριμένες δράσεις το επόμενο διάστημα, που θα ανακοινωθούν αφού ενημερωθούν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη» ανάφερε σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε το Συντονιστικό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαραυγής, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το 2ο Δημοτικό Κρόκου, το Γυμνάσιο – Λύκειο Βελβενδού, το Δημοτικό Σχολείο Βελβενδού, το 3ο Λύκειο Κοζάνης, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το 11ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και μεμονωμένοι γονείς.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση