Επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η συζήτηση για την την αναγκαιότητα ίδρυσης Νέου Νοσοκομείου στον κόμβο Δρεπάνου της Εγνατίας οδού

4 Min Read

Με βασικό θέμα συζήτησης  την αναγκαιότητα ίδρυσης Νέου Νοσοκομείου στον κόμβο Δρεπάνου της Εγνατίας οδού, συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Εισηγητής θα είναι ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Η συζήτηση έρχεται σε συνέχεια της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, όπου και είχε παρουσιαστεί η  μελέτη της ASCENTI WAY για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης, η οποία και πρότεινε ως βάση διαλόγου την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου τριτοβάθμιας περίθαλψης 270 κλινών με παράλληλη συνέχιση λειτουργίας των 5 υπάρχοντών νοσοκομείων με αναπροσαρμογή στον αριθμό των κλινών.

- Advertisement -

Η πρόταση αυτή είχε δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο από Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας όσο και από τον  Προέδρου  του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπο Τσεβεκδίδη καθώς και τον Διοικητή  του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιο Γκανάτσιο για το γεγονός πως δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση.

Ο κ. Τσεβεκίδης μάλιστα σε τοποθέτηση του στο Οικονομικό Επιμελητήριο, λίγες μέρες από την παρουσίαση της μελέτης  είχε εκφράσει  την ενόχλησή του για το πως η ιδιωτική εταιρεία που εκπόνησε την μελέτη δεν ενημέρωσε – ρώτησε τον Ιατρικό Σύλλογο ως άμεσο γνώστη των θεμάτων της υγείας.

«Θα πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες, τις οποίες δυστυχώς δεν τολμά κανείς να πει στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης. Η μια αλήθεια είναι πως η περιοχή μας έχει τριτοβάθμιο νοσοκομείο και αυτό είναι το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με κτιριακές εγκαταστάσεις του 21ου αιώνα, άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό και σε κομβικό σημείο που μπορεί να εξυπηρετεί όχι μόνο την Δυτική Μακεδονία αλλά και την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία. Από την άλλη έχουμε ένα «Μαμάτσειο» νοσοκομείο παλιό και εντός του αστικού ιστού με τα προβλήματα που προκαλεί αυτό να είναι πολλά με πρωταρχικό αυτό του φαναριού στην είσοδο του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο Κοζάνης δεν χωρούν παρεμβάσεις. Η πόλη χρειάζεται νέο νοσοκομείο αλλά νομαρχιακό και όχι περιφερειακό. Δεν γίνεται να υπάρχει τριτοβάθμιο νοσοκομείο σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων και κάποιοι να ονειρεύονται να φτιάξουν ένα ίδιο η καλύτερο! Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η αξιοποίηση του «Μαμάτσειου» με άλλους τρόπους όπως να φιλοξενήσει το Κέντρο Υγείας Κοζάνης που νοικιάζει κτίριο όπως και δημοτικές υπηρεσίες που νοικιάζουν και αυτές άλλα κτίρια. Επίσης μην ξεχνάμε πως το «Μαμάτσειο» διαθέτει την μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική της Δυτικής Μακεδονίας και μπορούμε να την αναπτύξουμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ειδικά τώρα που οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσεβεκίδης.

Τα υπόλοιπα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Καθορισμός χρήσης γης για την εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης εμβαδού 8.200,00 τ.μ. στην κτηματική περιοχή της κοινότητας Αλωνακίων για τη λειτουργία πρότυπης μονάδας παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος»

«Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων,  συνολικού εμβαδού 6,95381 στρεμμάτων ή 6.953,81 τ.μ. στην κτηματική περιοχή της κοινότητας Σκήτης,  πρόσθετων εγκαταστάσεων  του αιολικού σταθμού «ΑΣΚΙΟ ΙΙ»»

Εξέταση αίτησης του Τσαβδαρίδη Αναστασίου για χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του.

Επιβολή προστίμου προς τα ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης που αφορά προβολή διαφήμισης σε στέγαστρα στάσεων.

Καθορισμός θέσεων υδρονομέων και αρδευτικής περιόδου 2022

Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη του σχεδίου Τουριστικής Προβολής 2022 του Δήμου Κοζάνης.

Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη παραμονής δύο (2) θέσεων περιπτέρων στην Κοινότητα Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης (περιοχή ΖΕΠ και συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή & Διονύσου).

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας IRIS Online Payments για το Δήμο Κοζάνης.

«Δημόσια Δέσμευση σε μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση και στην καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων» σε όλο το εύρος των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης.

 

Μοιραστείτε την είδηση