Επένδυση καλλιέργειας, επεξεργασίας και πώλησης φαρμακευτικής κάνναβης στην Κοζάνη

1 Min Read

Επένδυση σε καλλιέργεια  φαρμακευτικής κάνναβης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή από μια κοινοπραξία Αμερικάνων. Σέρβων και Ελλήνων επενδυτών. Όπως έγινε γνωστό από τον βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη, σε ευρεία συνάντηση που έγινε το Σάββατο στην Κοζάνη, συμμετείχαν οι αναγκαίοι συντελεστές για την υλοποίηση μεγάλης και καινοτόμου επένδυσης στην περιοχή της Κοζάνης.

Η μονάδα  θα περιλαμβάνει θερμοκήπια για την ανάπτυξη των φυτών αλλά και κλειστές εγκαταστάσεις για την επεξεργασία της συγκομιδής και τη συσκευασία του τελικού προιόντος με στόχο την εξαγωγή του..

Η επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης (κτιριακές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια) βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης καθόσον έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια από Έλληνες και ξένους επενδυτές με τη συνδρομή και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (ν. 4887/2022), εξασφαλίστηκε η γη,  εγκρίθηκε η άδεια εγκατάστασης, προχώρησε μελετητικά ενώ είναι διαθέσιμο το θεσμικό πλαίσιο μετά και την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

“Η περιοχή μας χρειάζεται παραγωγικές επενδύσεις και προς την κατεύθυνση αυτή είμαι αποφασισμένος να συμβάλλω παραγωγικά με γνώση και σταθερή στήριξη” σημείωσε ο Γιώργος Αμανατίδης.

Μοιραστείτε την είδηση