Επικίνδυνη η διέλευση από το Τριγωνικό λόγω των κατακρημνίσεων

1 Min Read

Αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας

Κλειστή είναι από χθες για όλα τα οχήματα η επαρχιακή οδός Κοζάνης – Ρυμνίου – Τριγωνικού, λόγω των κατακρημνίσεων στο ύψος του Τριγωνικού εξαιτίας των καιρικών συνθηκών των τελευταίων μηνών. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις και το «βαρύ» χιόνι που έπεσε στην περιοχή και οι πολλές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με το λιγνιτικό υπόστρωμα του εδάφους, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των οδηγών που διέρχονται από το σημείο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, στο συγκεκριμένο σημείο θα βρεθούν τα επόμενα 24ωρα γεωλόγοι για να εξετάσουν την περιοχή και να υπάρξει καλύτερη εικόνα για την πορεία του φαινομένου. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Κοζάνης, μετά από αυτοψία, αποφάσισαν πως η διέλευση από το σημείο είναι επικίνδυνη και γι’ αυτό εισηγήθηκαν την διακοπή κυκλοφορίας κάτι που ισχύει από χθες το πρωί.

Η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της οδού Κοζάνης –Ρυμνίου –Τριγωνικού έγινε από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού Προσήλιο –Ελάτη (στο ύψος των μαρμάρων Παπαθυμιόπουλου), έως την διασταύρωση με την Εθνική Οδό Κοζάνης –Λάρισας (στο ύψος του χωριού Τριγωνικό).

Η κυκλοφορία διεξάγεται από εναλλακτική διαδρομή.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση