Επίθεση της Δημοτικής Κίνησης στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκο Φλώρο: «Oφείλει με την συμπεριφορά του να σταθεί αντάξιος του θεσμού και να κερδίσει τον σεβασμό όλων και όχι να τον θεωρεί δεδομένο»

3 Min Read

Επίθεση κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκο Φλώρο εξαπέλυσε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις με αφορμή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, της συμπεριφοράς του προς τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης:

- Advertisement -

Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης κ. Φλώρου στη 2η κιόλας συνεδρίαση υπό την προεδρία του. Πέρα από την τεχνητή ένταση που δημιούργησε διακόπτοντας και αφαιρώντας τον λόγο από τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Χάρη Κουζιάκη, αρνήθηκε επίμονα να δώσει το λόγο για μία μικρή δίλεπτη διευκρινιστική παρέμβαση στον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη για θέμα που αφορούσε τη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ που ο κ. Ιωαννίδης ως Δήμαρχος είχε συνάψει.

Κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στην διοίκηση του Δήμου Κοζάνης και στο σύνολο των περίπου 150 Δημοτικών Συμβουλίων που διεξήχθησαν, ο τότε πρόεδρος Α. Κύρινας δεν αρνήθηκε ποτέ τον λόγο, είτε εντός είτε εκτός διαδικασίας, στον τότε πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαλούτα. Αυτό συνέβη γιατί πέρα από τον δέοντα σεβασμό, οι γνώσεις για τα θέματα του Δήμου αλλά και η αυτοδιοικητική εμπειρία ενός πρώην Δημάρχου είναι πολύτιμες για την ορθή διαχείριση τρεχόντων ζητημάτων του Δήμου και για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Φλώρος επέλεξε αντιθέτως να επιδείξει μια a la carte εμμονή στο γράμμα του νόμου, ασέβεια στο πρόσωπο ενός πρώην Δημάρχου και μονομέρεια θέλοντας βιαστικά να κλείσει το θέμα των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ για τους δικούς του λόγους. Βέβαια δείγματα γραφής για την τακτική της «μη συζήτησης» είχαμε ήδη πάρει από τον κ. Φλώρο αφού ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής επέλεγε για 1,5 περίπου χρόνο, παρά τις έγγραφες και προφορικές ενστάσεις της Δημοτικής Κίνησης, να διενεργεί τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εξ αποστάσεως, μέσω mail, χρησιμοποιώντας πάλι κατά το δοκούν τις οδηγίες για την πανδημία.

Η Δημοτική Κίνηση στις πρόσφατες δημαιρεσίες υπερψήφισε τον κ. Φλώρο για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό δεν το έκανε γιατί έχει ανάγκη κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση ούτε γιατί θεωρεί το κ. Φλώρο καλύτερο ή χειρότερο από κάποιον άλλο Δημοτικό σύμβουλο. Το έκανε γιατί σέβεται τον θεσμό της Προεδρίας, τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανάγκη συναίνεσης στα θεσμικά θέματα λειτουργίας ενός Δήμου. Ο σεβασμός μας έγκειται απέναντι στον θεσμό και όχι στο οποιοδήποτε πρόσωπο.

Ο κ. Φλώρος οφείλει με την συμπεριφορά του να σταθεί αντάξιος του θεσμού και να κερδίσει τον σεβασμό όλων και όχι να τον θεωρεί δεδομένο απλά και μόνο γιατί κάθισε στην συγκεκριμένη καρέκλα.

 

Μοιραστείτε την είδηση