Έρευνα για καταγγελία ωφελούμενης για τη διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ

1 Min Read

Την καταγγελία ωφελούμενης του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Κοζάνης για παραλαβή μικρότερων ποσοτήτων από τις προβλεπόμενες σε διανομή τροφίμων, εξετάζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης σύμφωνα με όσα δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Σκοπός της έρευνας είναι να αποδειχτεί αν ήταν τυχαίο γεγονός ή πρόκειται για πρακτική.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Υπεύθυνός εταίρος για τους ωφελούμενους στο Δήμο Κοζάνης είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης η οποία είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των δικαιούχων και τη διανομή των προϊόντων σύμφωνα με την κατανομή της Π.Ε. Κοζάνης.
Όπως έγινε γνωστό τον περασμένο μήνα υπήρξε καταγγελία στο Δήμο Κοζάνης και στην Κοινωφελή Επιχείρηση αλλά και στον Εισαγγελέα από ωφελούμενη του προγράμματος για παραλαβή μικρότερων ποσοτήτων από τις προβλεπόμενες.
Στις 23 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ζήτησε από την Κοινωφελή Επιχείρηση τη διερεύνηση του βάσιμου της καταγγελίας και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διατεθούν προς ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Μοιραστείτε την είδηση