Πλήθος κόσμου στην Κοζάνη την «Τσικνοπέμπτη»

2 Min Read

Χορός, γλέντι, κέφι και χάλκινα «πρωταγωνίστησαν» την Τσικνοπέμπτη στην Κοζάνη. Πλήθος κόσμου και επισκέπτες, μασκαρεμένοι και μη ξεχύθηκαν στους δρόμους και στα καταστήματα της πόλης και το τσίκνισαν μέχρι τελικής πτώσεως. Οι σούβλες και οι ψησταριές άρχισαν να «καίνε» από νωρίς το μεσημέρι και οι σφυρίχτρες «σφύριξαν» την έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Παρά την βροχή που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και συνέχισε το γλέντι εντός των καταστημάτων, τα οποία ήταν στην κυριολεξία γεμάτα από κόσμο. Όλοι τους έγιναν «ένα» όπως ορίζει η Κοζανίτικη Αποκριά.

Το πρωί μαθητές και καθηγητές «ξεχύθηκαν» στις αυλές των σχολείων της πόλης, χορεύοντας παραδοσιακά Κοζανίτικα τραγούδια ενώ οι λιλιπούτιοι μαθητές των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων χόρευαν υπό τους ήχους παιδικών τραγουδιών.

Το βράδυ θα γίνει η επίσημη έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς από το δήμαρχο Κοζάνης και θα ανάψει ο πρώτος φανός, αυτός του «Πηγάδ΄ απ΄ το Κεραμαριό», ενώ θα προηγηθεί παρουσίαση και χορός χορευτικών της Ελίμειας, από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Άνω Κώμης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Κώμης «Αριστοτέλης», τον Σύλλογο Γυναικών Ροδιανής «Η Ωραία Ελένη» και τον Μορφωτικό, Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής «Η Αγία Παρασκευή».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση