Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κατακλέψει σπίτια στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Την εξάρθρωση οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπραξαν συνολικά 49 κλοπές σε σπίτια της Δυτικής Μακεδονίας και της Μαγνησίας, κατάφερε σε μεγάλη επιχείρηση η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα η σπείρα εξαρθρώθηκε μέσα από τη συνεργασία αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, του Τμήματός Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.
Η σπείρα αποτελούνταν τουλάχιστον από 8 Έλληνες, από τους οποίους επτά άνδρες ηλικίας από 19 έως 39 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σπιτιών σε περιοχές της Κοζάνης, του Αμυνταίου, της Φλώρινας, της Μαγνησίας και των Γρεβενών.
Από τα τουλάχιστον 8 μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν σε περιοχές της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης τα πέντε, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για 69 συνολικά διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 23 έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, 19 στην περιοχή του Αμυνταίου, 3 στη Φλώρινα και 1 στα Γρεβενά, ενώ άλλες τρεις έγιναν στη Μαγνησία.
«Ξεπερνούν το ποσό των 167.000 ευρώ τα χρήματα και τα κοσμήματα που αφαίρεσαν από τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η συνολική του λεία φτάνει τα 300.000 ευρώ» ανακοίνωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ενώ στα βήματα που οδήγησαν στην εξάρθρωση αναφέρθηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Κοζάνης Χαράλαμπος Θεοχάρης και ο Διευθυντής της Αστυνομίας Φλώρινας Δημήτριος Παλιογιάννης. Οι δράστες, όπως ανέφερε οι αστυνομικές αρχές επέλεγαν κυρίως μονοκατοικίες ή ισόγεια σε εισόδους ή εξόδους πόλεων και δρούσαν με ιδιαίτερα επαγγελματικό τρόπο.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις ανακριτικές αρχές, ενώ όπως σημείωσαν οι αστυνομικές αρχές έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους. Οι κλοπές είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μοιραστείτε την είδηση