Εξαιρετικά επιτυχημένη η παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στην Ελάτη, από τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης

2 Min Read

Εξαιρετική επιτυχής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης στην Ελάτη Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, για παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, τόσο από την πληρότητα του ιατρικού κλιμακίου εξειδικευμένων ιατρών που συμμετείχε, όσο και από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ιατρικού Συλλόγου, ήταν στα  πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού σε απομακρυσμένες περιοχές, πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες αντίστοιχες κοινότητες. Και αποκτά μεγαλύτερη σημασία, στις δύσκολες μέρες για την Υγεία στο νομό μας και τη γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν και η ανταπόκριση της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης στην ενημέρωση του κόσμου, στην προετοιμασία των χώρων των ιατρικών εξετάσεων (κτίριο Κοινότητας και Δημοτικό Σχολείο) και στη φιλοξενία των γιατρών.

Στο πέρας της διαδικασίας, ο πρόεδρος της κοινότητας Ελάτης Λευτέρης Παλούκας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης  Χαράλαμπο Τσεβεκίδη και του γιατρούς για την πρωτοβουλία τους αυτή,  χαρακτηρίζοντας «τέτοιες ενέργειες άξιες επαίνου, που τις έχει ανάγκη ο λαός», ενώ και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανταπέδωσε με ευχαριστίες στον πρόεδρο της Κοινότητας, για τη βοήθεια που προσέφερε και τη φιλοξενία (βίντεο).

Αξίζει να αναφέρουμε και τους γιατρούς (με την ειδικότητά τους) που συμμετείχαν εθελοντικά, που ήταν οι, Τσεβεκίδης Χαράλαμπος καρδιολόγος, Τσιανάκας Δημήτρης καρδιολόγος, Τσαρίδης Λευτέρης γυναικολόγος, Γκαλιαμούτσας Βασίλης ουρολόγος, Τσιανάκα-Μαρκοπούλου Αναστασία παθολόγος-διαβητολόγος, Καραθανάσης Αθανάσιος παιδίατρος, Μπιμπίρης Πασχάλης πνευμονολόγος και Χρήστου Δημήτρης ορθοπεδικός.

mikrovalto.gr

(κάμερα-φωτο: Φ. Γκούμας)

Μοιραστείτε την είδηση