Φορείς, επιμελητήρια και πολιτικό προσωπικό καταδικάζουν την επίθεση στην εφορία

7 Min Read

Μια μετά την άλλη οι δηλώσεις καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης στην εφορία Κοζάνης.

To Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στην εφορία Κοζάνης κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους τραυματίες συναδέλφους και στις οικογένειες τους και ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειες τους και στις δουλειές τους.

Μέριμνα όλων και κυρίως των υπευθύνων είναι η διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και η εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο καταδικάζει την αποτρόπαια επίθεση στη ΔOY Κοζάνης 

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΔOY Κοζάνης δέχθηκαν αναίτια, απαράδεκτη επίθεση την ώρα της εργασίας τους. Η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ, εκφράζοντας τους Οικονομολόγους και Λογιστές της Δυτικής Μακεδονίας, καταδικάζει τη βίαια, δολοφονική επίθεση και δηλώνει τον έντονο προβληματισμό σχετικά με την άδικη στοχοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων δυστυχώς επανέρχεται με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν. Τις στιγμές αυτές η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα που παλεύουν για τη ζωή τους και τις οικογένειες τους.

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Κοεμτζόμπουλος Δημήτριος

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Δασταμάνης Γεώργιος, Δήμαρχος Γρεβενών και τα μέλη του Διοικητικού της, καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την ανήκουστη και εγκληματική επίθεση με τσεκούρι εναντίον υπαλλήλων της εφορίας στην Κοζάνη.

Συμπάσχει με τα θύματα της βάναυσης αυτής επίθεση που κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η ζωή τους και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στα μέλη των οικογενειών τους.

Καλεί τέλος την πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν την προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης καταδικάζει την αποτρόπαια -εγκληματική πράξη πολίτη σε βάρος εργαζομένων της ΔΟΥ Κοζάνης κατά την ώρα της εργασίας τους, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται ολόψυχα τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.

Το συμβάν αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη «γύμνια» της πολιτείας σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους .

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των υπηρεσιακών παραγόντων και των αρμοδίων υπουργείων, προκειμένου να λάβουν μέτρα για να προληφθούν τέτοια περιστατικά.

 

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

 

ΚΙΝΑΛ: Καταδίκη της επίθεσης εναντίον υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.

Ο γραμματέας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής καταδικάζουν απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση εναντίον των υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης.
Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, την κοινωνία και την ίδια την δημοκρατία.
Καλούμε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να φροντίσουν για την ασφάλεια των εργαζομένων, ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

 

Ο βουλευτής Μιχ. Παπαδόπουλος

Καταδικαστέα η σημερινή αποτρόπαια βίαιη επίθεση από πολίτη, σε βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, την ώρα της εργασίας τους.

Η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η ανώτατη αξία και πρέπει όλοι να παλέψουμε για να την προστατέψουμε, καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Προσευχόμαστε για τα θύματα αυτής της πρωτοφανούς φρικαλεότητας και ευχόμαστε να επιστρέψουν γρήγορα υγιείς, στις οικογένειες τους.

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Δήλωση του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της Εφορίας Κοζάνης

Η βάναυση επίθεση σε βάρος υπαλλήλων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μας συγκλόνισε όλους. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στα θύματα της επίθεσης και στις οικογένειές τους, αλλά και στους συνάδελφους τους για την τραυματική εμπειρία. Η σκέψη μας είναι κοντά τους.

Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί!

 

Καλλιόπη Βέττα: Τεράστια η οδύνη για το χθεσινό περιστατικό

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή το χθεσινή επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης δήλωσε:

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στα θύματα της χθεσινής αποτρόπαιης επίθεσης στην ΔΟΥ Κοζάνης. Εύχομαι οι τραυματίες να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και να επιστρέψουν σύντομα υγιείς στις οικογένειες, τους οικείους και την εργασία τους. Οι σκέψεις όλων των πολιτών της ΠΕ Κοζάνης είναι μαζί τους».

Η κ. Βέττα θα καταθέσει σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την φύλαξη των ΔΟΥ και την προστασία των υπαλλήλων και των συναλλασσομένων, για την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων στο μέλλον.

 

ΣΥΠΟΤΑ: Η επίθεση κατά των υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης είναι ξεκάθαρα δολοφονική επίθεση κατά εργαζομένων . Ως τέτοια οφείλει να αντιμετωπιστεί.

Θα ειπωθούν πολλά για την ψυχική και πνευματική κατάσταση του δράστη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όμως ότι η επίθεση στράφηκε κατά δημοσίων υπαλλήλων.

Εμείς θα τονίσουμε το πλήθος των λεκτικών, σωματικών και ψυχολογικών επιθέσεων που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια δημοτικοί υπάλληλοι (μεταξύ των οποίων και μέλη του Συλλόγου μας με ευθεία απειλή με όπλο), νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η συνειδητή στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων από συγκεκριμένους επαγγελματίες πολιτικούς και μ.μ.ε. δεν μας εκπλήσσει. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε», η τακτική δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού είναι βασικό συστατικών αντιλαϊκών πολιτικών, καθεστώτων που αδυνατούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Συγκεκριμένοι επαγγελματίες πολιτικοί και «δημοσιογράφοι» έχουν στήσει τις καριέρες τους πάνω σε συντονισμένες επιθέσεις κατά του δημοσίου και των εργαζομένων του, όπως και κατά των εργαζομένων συνολικά.

Οι δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι υποφέρουν όπως όλος ο κόσμος από τις πολιτικές λιτότητας και αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Δεν θα γίνουμε σε καμία περίπτωση ο σάκος του μποξ για κάθε απελπισμένο, ψυχικά άρρωστο ή «άρρωστο», οποιονδήποτε δεν μπορεί να αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες όλων μας.

Είναι αυτονόητη η συμπαράσταση και οι ευχές μας για ανάρρωση στα θύματα της επίθεσης και σαν Σύλλογος θα σταθούμε στο πλάι τους σε οτιδήποτε μας ζητηθεί.

Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Μοιραστείτε την είδηση